KAO KREMASTI PRILOG ILI GLAVNO JELO Palenta s belim lukom i ruzmarinom - SAVRŠENSTVO!
Uvidećete da je preukusno.

Palenta s belim lukom i ruzmarinom
Sastojci:
900 ml bujona od povrća
5 čenova belog luka
1 kašika suvog ruzmarina
150 g palente
1 kašičica soli
biber
Priprema:
U lonac ulijte supu, pa dodajte beli luk i suvi ruzmarin. Lagano zagrejte na srednjoj temperaturi. Ostavite da lagano vri 10 minuta da se okusi sjedine. Dodajte palentu i dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva 10 minuta. Vatra ne sme biti jaka i povremeno promešajte. Ako volite ređu palentu, dodajte još supe, ako je pak previše retka, kuvajte još malo otklopljeno. Začinite po ukusu solju, biberom ili s još ruzmarina. Poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DORUČAK KAKVOG NEMA Oduševiće vas ukus palente sa patlidžanom
Lako se sprema, a brzo jede.

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.


IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je
Isprobajte nešto novo.

NAMAZ OD AVOKADA Zdrav i ukusan, super kao brza užina uz parče hleba
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji
Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)