OVAKAV RIŽOTO NISTE PROBALI Preukusni prilog od OVOG voća iznenadiće vas ukusom
Potpuno nešto drugačije.
Rižoto s jabukama
Sastojci:
3 jabuke (najbolje kisele)
150 g pirinča
maslinovo ulje
100 g putera
1 l pilećeg bujona
2 dl belog vina
1 crni luk
100 g rendanog kačkavalja
150 g maskarponea
1/2 veze peršuna
so, biber
Priprema:
Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice. Na ulju i puteru propržite sitno seckan crni luk a potom i pirinač. Kad zacakli, ulijte vino. Pustite da ispari, dodajte trećinu jabuka, kratko propržite i ulijte bujon. Uz stalno mešanje kuvajte 15 minuta. Drugu trećinu jabuka propržite na puteru dok ne požuti. Pred kraj kuvanja umešajte u rižoto propržene jabuke, kačkavalj, maskarpone, te ostatak jabuka. Začinite solju, biberom i peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)