RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede

Alo.rs

10:00

Zdravi zalogaji 0

Oduševiće vas lakoća pripreme.

RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Shutterstock

Seoski rižoto

Sastojci:

300 g pirinča

300 g kobasice

200 g odmrznutog graška

100 g pečuraka

50 g narendanog kačkavalja

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

beli deo struka praziluka

2 crvene pečene paprike

ulje

so, biber

Priprema:

Na dve kašike ugrejanog ulja propržite na listove iseckane pečurke sa izgnječenim belim lukom, pa ih dinstajte oko sedam minuta. Dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, dinstajte dva minuta, zatim stavite 
ostalo povrće iseckano na kockice, praziluk isečen na kolutove i dinstajte još 10 minuta. U međuvremenu na dve kašike maslinovog ulja staklasto propržite drugu glavicu sitno seckanog crnog luka. Dodajte pirinač, promešajte i postepeno dolivajte vode da pirinač bude polukuvan. Umešajte dinstano povrće i kolutove kobasice, pa nastavite sa dinstanjem da pirinač omekša. Poslužite toplo posuto rendanim parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading