RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Seoski rižoto
Sastojci:
300 g pirinča
300 g kobasice
200 g odmrznutog graška
100 g pečuraka
50 g narendanog kačkavalja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
beli deo struka praziluka
2 crvene pečene paprike
ulje
so, biber
Priprema:
Na dve kašike ugrejanog ulja propržite na listove iseckane pečurke sa izgnječenim belim lukom, pa ih dinstajte oko sedam minuta. Dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, dinstajte dva minuta, zatim stavite
ostalo povrće iseckano na kockice, praziluk isečen na kolutove i dinstajte još 10 minuta. U međuvremenu na dve kašike maslinovog ulja staklasto propržite drugu glavicu sitno seckanog crnog luka. Dodajte pirinač, promešajte i postepeno dolivajte vode da pirinač bude polukuvan. Umešajte dinstano povrće i kolutove kobasice, pa nastavite sa dinstanjem da pirinač omekša. Poslužite toplo posuto rendanim parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
OBROK ZA POŽELETI Kremasti pirinač sa belim mesom pravićete svaki dan
Jednostavna priprema će vas dodatno oduševiti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)