IDEALNO ZA VEGETARIJANCE Čarobno jelo koje može biti i glavni obrok i prilog
Nije teška njegova priprema.
Rižoto sa šargarepom
Sastojci:
200 g pirinča
600 ml bujona od povrća
500 g rendane šargarepe
2 glavice crnog luka
1 kašičica karija
biber i so
italijanski začin
seckani peršun
maslinovo ulje
Priprema:
Očistite pirinač, a u šerpicu sipajte 600 ml bujona, pola kašičice soli i dodajte pirinač. Kuvajte dok ne omekša, ali da se ne prekuva. Ostavite ga da se ocedi. U veliki tiganj sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte
sitno iseckan crni luk, pola kašičice karija i pržite sve zajedno dok luk ne omekša. Za to vreme očistite šargarepu i izrendajte je. Dodajte je omekšalom luku i dinstajte dok šargarepa ne omekša. Posolite, pobiberite, dodajte italijanski začin i ostatak karija i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte pirinač i sve dobro izmešajte. Pospite sitno iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)