NAJBRŽI RUČAK Za čas napravite juneću čorbu, a posebno kad ne znate šta danas da skuvate
Jelo na kašiku koje svi vole.
Juneća čorba
Sastojci:
2 glavice crnog luka
4 šargarepe
2 paškanata
1 srednja tikvica
1 krompir
100 g graška
200 g junetine
3 kašike pirinča
1 pileća kocka za supu
0,5 dl ulja
2 kašike pavlake
lovorov list, peršun, so, biber
Priprema:
Na ulju sa malo vode prvo prodinstajte očišćenu i na kockice iseckanu tikvicu, krompir, paškanat, crni luk i dve šargarepe. Nakon 15 minuta sklonite sa vatre, pa izmiksajte sve u blenderu, a zatim vratite u šerpu.
Zatim dodajte meso iseckano na kockice, 2 šargarepe, grašak i pirinač, prelijte sa 2l vode, dodajte kocku za supu, začine po ukusu i seckano lišće začina, pa kuvajte jedan sat. Na kraju umutite dve kašike pavlake sa dve kutlače čorbe, pa time začinite čorbu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)