IDEALAN RUČAK Napravite losos u preukusnom sosu i nećete se pokajati
Pravi ručak za celu porodicu.
Losos u elegantnom sosu
Sastojci:
600 g fileta lososa
250 ml belog vina
1 g šafrana
20 g putera
2 kašičice luka u granulama
150 g maskarponea
limun
so, biber
Priprema:
U ugrejano vino dodajte šafran i ostavite. Losos isecite na kocke veličine 2-3 cm, posolite i pobiberite. U ugrejani tiganj stavite polovinu putera, dodajte kocke lososa, propržite ih sa svih strana 5-6 minuta i držite na toplom. Na istu masnoću stavite granule luka i čim zamiriše, ulijte belo vino sa šafranom. Kuvajte na tihoj vatri dok se tečnost ne smanji napola. Potom dodajte maskarpone, nekoliko kapi limunovog soka, izmešajte, umešajte preostali puter i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
JELO UZ KOJE ĆE UŽIVATI I DECA Kolutići lignje uz UKUSAN dodatak je odličan obrok!
Hrskav i jednostavan recept.
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)