ČUVENA KINDER OBLANDA Preukusni sitni kolači sa crnom i belom čokoladom
Fantastični sitni kolači koji godinama ne gube popularnost.
Sastojci:
600 g šećera
500 g mleka u prahu
1 margarin
200 g crne čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade za kuvanje
200 g seckanih lešnika
3 lista oblande
Priprema:
Šećer ušpinovati kao za slatko. Umutiti margarin sa mlekom u prahu, dodati šećer i lešnike. Dobro izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu crnu čokoladu, a u drugi belu čokoladu. Izmešati i nafilovati oblandu. Umotati je u providnu foliju I staviti preko nje nešto teško pa ostaviti da odstoji preko noći da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA LEŠNIK GNEZDA Prave se maltene sama, a vole ih od 7 do 107 godina
Savršena za slavsku trpezu.
OBLANDE SA DŽEMOM I ORASIMA Starinska poslastica koja spaja generacije
Savršene za slavu.
DOMAĆE FERERO KUGLICE Gosti ih obožavaju i kažu da su bolje od originala
Super idu uz čaj ili kafu.
BRZE KEKS BOMBICE ZA NAJMLAĐE Gotove očas posla, a smažu se brzinom svetlosti
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)