RECEPT KAO IZ RESTORANA Cezar salata po OVOM receptu se svima dopada
Prosta je da se napravi.
Cezar salata
Sastojci:
2 čena belog luka
2 parčeta hleba
2 velika lista zelene salate
2 pileća filea
4-5 listova slanine
2 jajeta
2 paradajza
sok od polovine limuna
2 kašike majoneza
sir (po želji)
Priprema:
Sitno iseckajte beli luk i dodajte mu ulje, pa ostavite da stoji oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i isecite hleb na kockice, poređajte ih na pleh, prelijte sa malo ulja i pecite oko 15 minuta, da postanu hrskave. Pileći file isecite na tanke i male komade, malo posolite i dodajte začine po želji. Propržite, a onda dodajte i slaninu (listove isecite na manje komade). Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kolutove, a svež paradajz isecite na kocke. Operite zelenu salatu, pa listove stavite tako da njima obložite posudu, a onda
sipajte mešavinu ulja i luka. Dodajte isprženu piletinu, kockice hleba, pa prelijte sokom od limuna i promešajte. Dodajte kolutove jaja i paradajz, odozgo prelijte majonezom i izmešajte. U salatu po želji
možete da dodate i malo sira, najbolje fetu koja će dodatno osvežiti ukus salate.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SASVIM DOVOLJNO ZA VEČERU Salata od spanaća na kineski način je puna vitamina
Samo par sastojaka je potrebno.
ZANOSNA VEČERA Da li ste čuli za tabule? Morate ga napraviti
Pravi se od posebne vrste pšenice.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)