RECEPT KAO IZ RESTORANA Cezar salata po OVOM receptu se svima dopada
Prosta je da se napravi.
Cezar salata
Sastojci:
2 čena belog luka
2 parčeta hleba
2 velika lista zelene salate
2 pileća filea
4-5 listova slanine
2 jajeta
2 paradajza
sok od polovine limuna
2 kašike majoneza
sir (po želji)
Priprema:
Sitno iseckajte beli luk i dodajte mu ulje, pa ostavite da stoji oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i isecite hleb na kockice, poređajte ih na pleh, prelijte sa malo ulja i pecite oko 15 minuta, da postanu hrskave. Pileći file isecite na tanke i male komade, malo posolite i dodajte začine po želji. Propržite, a onda dodajte i slaninu (listove isecite na manje komade). Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kolutove, a svež paradajz isecite na kocke. Operite zelenu salatu, pa listove stavite tako da njima obložite posudu, a onda
sipajte mešavinu ulja i luka. Dodajte isprženu piletinu, kockice hleba, pa prelijte sokom od limuna i promešajte. Dodajte kolutove jaja i paradajz, odozgo prelijte majonezom i izmešajte. U salatu po želji
možete da dodate i malo sira, najbolje fetu koja će dodatno osvežiti ukus salate.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SASVIM DOVOLJNO ZA VEČERU Salata od spanaća na kineski način je puna vitamina
Samo par sastojaka je potrebno.
ZANOSNA VEČERA Da li ste čuli za tabule? Morate ga napraviti
Pravi se od posebne vrste pšenice.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)