ZANOSNA VEČERA Da li ste čuli za tabule? Morate ga napraviti
Pravi se od posebne vrste pšenice.

Tabule - salata od bulgura
Sastojci:
120 g bulgura
600 ml vode
1 kašičica suvog začina
250 g paradajza
1-2 mlada luka
3 kašike peršuna
1 kašika nane
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
so
Priprema:
Bulgur stavite u činiju i prelijte ga vrelom vodom u koju ste dodali suve začine. Pokrijte i ostavite da odstoji oko 25 minuta. Bulgur ocedite i ostavite da se hladi. Hladnom bulguru dodajte paradajz isečen na male kockice, sitno iseckani mladi luk, peršun i nanu, pa sve lagano promešajte. Maslinovo ulje i limunov sok pomešajte, te prelijte salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)