ZANOSNA VEČERA Da li ste čuli za tabule? Morate ga napraviti
Pravi se od posebne vrste pšenice.
Tabule - salata od bulgura
Sastojci:
120 g bulgura
600 ml vode
1 kašičica suvog začina
250 g paradajza
1-2 mlada luka
3 kašike peršuna
1 kašika nane
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
so
Priprema:
Bulgur stavite u činiju i prelijte ga vrelom vodom u koju ste dodali suve začine. Pokrijte i ostavite da odstoji oko 25 minuta. Bulgur ocedite i ostavite da se hladi. Hladnom bulguru dodajte paradajz isečen na male kockice, sitno iseckani mladi luk, peršun i nanu, pa sve lagano promešajte. Maslinovo ulje i limunov sok pomešajte, te prelijte salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KAO IZ RESTORANA Cezar salata po OVOM receptu se svima dopada
Prosta je da se napravi.
SASVIM DOVOLJNO ZA VEČERU Salata od spanaća na kineski način je puna vitamina
Samo par sastojaka je potrebno.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
NAJBOLJI NAČIN DA POČNETE JUTRO Zdrava salata od jednostavnih sastojaka, a tako je ukusna
Oduševiće vas jednostavnost.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)