NAPITAK NAŠEG DETINJSTVA Domaća boza raspametiće vas ukusom!
Miriše na mladost.
Boza
Sastojci:
200 g kukuruznog brašna
3 l vode
4 kašike suvog probiotskog kvasca
3 kašike meda
Priprema:
Na suvom tiganju pržite brašno dok ne poprimi miris kokica - brašno ne sme da pregori. Zatim ga stavite u veliku šerpu, dolijte 2 l vode i kuvajte na laganoj vatri dva-tri sata. Treba da dobijete gustu kašu. Kad bude gotovo, sklonite sa vatre i dolijte još litar vode i dodajte med ili agavu i ostavite da se smesa prokuva. Onda
sipajte kvasac, dobro promešajte i ostavite poklopljeno 48 sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga procedite kroz gazu, sipajte u flaše i držite u frižideru. Flaše moraju da budu poluzatvorene da bi kvasac mogao da radi.
Poslužite je uz neki sok ili zasebno, kako volite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPITAK KOJI SU PILI STARI RIMLJANI Koktel od neverovatnih sastojaka pije se JAKO hladan
Spoj namirnica je jedinstven.
MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike
Napravite ga i u ove tople dane.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)