NAPITAK NAŠEG DETINJSTVA Domaća boza raspametiće vas ukusom!
Miriše na mladost.
Boza
Sastojci:
200 g kukuruznog brašna
3 l vode
4 kašike suvog probiotskog kvasca
3 kašike meda
Priprema:
Na suvom tiganju pržite brašno dok ne poprimi miris kokica - brašno ne sme da pregori. Zatim ga stavite u veliku šerpu, dolijte 2 l vode i kuvajte na laganoj vatri dva-tri sata. Treba da dobijete gustu kašu. Kad bude gotovo, sklonite sa vatre i dolijte još litar vode i dodajte med ili agavu i ostavite da se smesa prokuva. Onda
sipajte kvasac, dobro promešajte i ostavite poklopljeno 48 sati na sobnoj temperaturi. Nakon toga procedite kroz gazu, sipajte u flaše i držite u frižideru. Flaše moraju da budu poluzatvorene da bi kvasac mogao da radi.
Poslužite je uz neki sok ili zasebno, kako volite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPITAK KOJI SU PILI STARI RIMLJANI Koktel od neverovatnih sastojaka pije se JAKO hladan
Spoj namirnica je jedinstven.
MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike
Napravite ga i u ove tople dane.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)