NAPITAK KOJI SU PILI STARI RIMLJANI Koktel od neverovatnih sastojaka pije se JAKO hladan
Spoj namirnica je jedinstven.
Rimski napitak
Sastojci za 6 osoba:
15 hladnih paradajza
4 limete
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
1 kašika šećera
Priprema:
Paradajz operite i oljuštite, pa ga iscedite i dobijeni sok stavite u frižider da se dobro ohladi. Ostatak paradajza pomešajte s crnim i belim lukom, solju, biberom i šećerom, pa umutite u blenderu da dobijete finu smesu. Sipajte u ohlađen sok od paradajza. Limete dobro operite, tri isecite na polovine i iscedite im sok, pa ga sipajte u koktel. Preostalu limetu isecite na male kriške i servirajte uz čašu kao ukras. Ako koktel nije dovoljno hladan, možete dodati malo drobljenog leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPITAK NAŠEG DETINJSTVA Domaća boza raspametiće vas ukusom!
Miriše na mladost.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Dobro poznat obrok od paradajza i mocarele - neprikosnovena!
Možete je napraviti odmah.
MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike
Napravite ga i u ove tople dane.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)