NAPITAK KOJI SU PILI STARI RIMLJANI Koktel od neverovatnih sastojaka pije se JAKO hladan
Spoj namirnica je jedinstven.
Rimski napitak
Sastojci za 6 osoba:
15 hladnih paradajza
4 limete
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
1 kašika šećera
Priprema:
Paradajz operite i oljuštite, pa ga iscedite i dobijeni sok stavite u frižider da se dobro ohladi. Ostatak paradajza pomešajte s crnim i belim lukom, solju, biberom i šećerom, pa umutite u blenderu da dobijete finu smesu. Sipajte u ohlađen sok od paradajza. Limete dobro operite, tri isecite na polovine i iscedite im sok, pa ga sipajte u koktel. Preostalu limetu isecite na male kriške i servirajte uz čašu kao ukras. Ako koktel nije dovoljno hladan, možete dodati malo drobljenog leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPITAK NAŠEG DETINJSTVA Domaća boza raspametiće vas ukusom!
Miriše na mladost.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Dobro poznat obrok od paradajza i mocarele - neprikosnovena!
Možete je napraviti odmah.
MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike
Napravite ga i u ove tople dane.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)