NEOBIČNIJE NE MOŽE BITI Marinada od VOĆA daće vašem mesu specifičan ukus
Pravićete stalno!
Marinada od pomorandže
Sastojci:
300 g piletine
100 g dinje
1 kašičica meda
1 kašika maslaca
Za marinadu:
2 kriške pomorandže
sok od pola limuna
maslinovo ulje, so, biber
1 grančica ruzmarina
Priprema:
Sok pola limuna pomešajte s pasiranom pomorandžom. Pridodajte joj začine, sve sjedinite i ostavite piletinu da u njoj odstoji dva sata. Potom ispecite piletinu svega nekoliko minuta sa obe strane i odložite je. U istom tiganju izdinstajte dinju sa kašikom maslaca. Potom vratite piletinu u tiganj sa dinjom i prelijte je medom.
Prijatno!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)