ZOVU GA BULGOGI I JAKO JE UKUSAN Strašan ručak koji će zasititi celu porodicu

Izvor: Alo.rs/B. Paunović

16:00

Kulinarski globus 0

Ovo jelo dolazi iz Koreje.

trpeza
Shutterstock

Meso sa soja sosom

Sastojci:

600 g telećeg vrata

1 glavica crnog luka

1/2 šargarepe

1 mladi luk

1 kašika alkohola bez arome

Za sos:

70 ml soja-sosa

10 g mlevenog mladog luka

40 g šećera

1 kašika mlevenog belog luka

10 g mlevene kruške

1 kašika susamovog ulja

prstohvat bibera

Priprema:

Teletinu isecite tanko. Usitnite krušku i luk , pa pomešajte sa ostalim sastojcima za sos. Marinirajte meso u pripremljenom sosu oko sat vremena u frižideru. Isecite mladi luk, crni luk i šargarepu na komade debljine oko pola centimetra. U zagrejanom tiganju pržite marinirano meso sa kašikom alkohola na visokoj temperaturi dok se meso ne ispeče, a zatim dodajte povrće. Pržite uz mešanje dok povrće ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading