ZOVU GA BULGOGI I JAKO JE UKUSAN Strašan ručak koji će zasititi celu porodicu
Ovo jelo dolazi iz Koreje.
Meso sa soja sosom
Sastojci:
600 g telećeg vrata
1 glavica crnog luka
1/2 šargarepe
1 mladi luk
1 kašika alkohola bez arome
Za sos:
70 ml soja-sosa
10 g mlevenog mladog luka
40 g šećera
1 kašika mlevenog belog luka
10 g mlevene kruške
1 kašika susamovog ulja
prstohvat bibera
Priprema:
Teletinu isecite tanko. Usitnite krušku i luk , pa pomešajte sa ostalim sastojcima za sos. Marinirajte meso u pripremljenom sosu oko sat vremena u frižideru. Isecite mladi luk, crni luk i šargarepu na komade debljine oko pola centimetra. U zagrejanom tiganju pržite marinirano meso sa kašikom alkohola na visokoj temperaturi dok se meso ne ispeče, a zatim dodajte povrće. Pržite uz mešanje dok povrće ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
NEOBIČNIJE NE MOŽE BITI Marinada od VOĆA daće vašem mesu specifičan ukus
Pravićete stalno!
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)