ZOVU GA BULGOGI I JAKO JE UKUSAN Strašan ručak koji će zasititi celu porodicu
Ovo jelo dolazi iz Koreje.
Meso sa soja sosom
Sastojci:
600 g telećeg vrata
1 glavica crnog luka
1/2 šargarepe
1 mladi luk
1 kašika alkohola bez arome
Za sos:
70 ml soja-sosa
10 g mlevenog mladog luka
40 g šećera
1 kašika mlevenog belog luka
10 g mlevene kruške
1 kašika susamovog ulja
prstohvat bibera
Priprema:
Teletinu isecite tanko. Usitnite krušku i luk , pa pomešajte sa ostalim sastojcima za sos. Marinirajte meso u pripremljenom sosu oko sat vremena u frižideru. Isecite mladi luk, crni luk i šargarepu na komade debljine oko pola centimetra. U zagrejanom tiganju pržite marinirano meso sa kašikom alkohola na visokoj temperaturi dok se meso ne ispeče, a zatim dodajte povrće. Pržite uz mešanje dok povrće ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
NEOBIČNIJE NE MOŽE BITI Marinada od VOĆA daće vašem mesu specifičan ukus
Pravićete stalno!
IDEJA ZA ROŠTILJANJE Napravite mesne uštipke i uživajte u prazniku
Po želji možete ih zaljutiti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)