ZOVU GA BULGOGI I JAKO JE UKUSAN Strašan ručak koji će zasititi celu porodicu

Alo.rs/B. Paunović

16:00

Kulinarski globus 0

Ovo jelo dolazi iz Koreje.

trpeza
Shutterstock

Meso sa soja sosom

Sastojci:

600 g telećeg vrata

1 glavica crnog luka

1/2 šargarepe

1 mladi luk

1 kašika alkohola bez arome

Za sos:

70 ml soja-sosa

10 g mlevenog mladog luka

40 g šećera

1 kašika mlevenog belog luka

10 g mlevene kruške

1 kašika susamovog ulja

prstohvat bibera

Priprema:

Teletinu isecite tanko. Usitnite krušku i luk , pa pomešajte sa ostalim sastojcima za sos. Marinirajte meso u pripremljenom sosu oko sat vremena u frižideru. Isecite mladi luk, crni luk i šargarepu na komade debljine oko pola centimetra. U zagrejanom tiganju pržite marinirano meso sa kašikom alkohola na visokoj temperaturi dok se meso ne ispeče, a zatim dodajte povrće. Pržite uz mešanje dok povrće ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading