DOMAĆE LANENE PLOČICE Posna i jeftina užina koja će vas dugo držati sitim, a gotove začas
Napravićete ih za tren oka, a idealan su predlog za užinu kada nemate vremena za pripremu.
Potrebno je
- 1 šolja raženog brašna
- 1,5 šolje lanenih, čia, bundevinih semenki i susama
- 1-2 kašičice soli
- 40 ml biljnog ulja
- 300 ml vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i semenke, pa dodajte so. Nalijte vodu i ulje i dobro sjedinite, da dobijete smesu malo gušću od one za palačinke. Smesu izlijte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite lanene pločice i služite. Prijatno!
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)