DOMAĆE BADEMOVO MLEKO ZA GOSPOJINSKI POST Zdravo i ukusno, a sjajno ide sa kolačima i kafom
Odlična zamena za one kojima smeta kravlje mleko ili laktoza, a takođe pogodno za dane posta.
Potrebno je
- 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)
- 940 ml vode
- pola kašičice ekstrakta vanile
- med, šećer ili zaslađivač po želji
Priprema:
Stavite bademe u vodu da prenoće. Ovo potapanje nije neophodno, ali će vam olakšati pripremu bademovog mleka jer će bademi omekšati. Procedite bademe. Onda ih sameljite u blenderu s vodom, dodajte ekstrakt vanile i nastavite s blendanjem dok ne dobijete homogenu smesu. Možete da dodate med, šećer, ili zaslađivač po želji. Zatim procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u staklene tegle i čuvajte u frižideru. Ako mleko čuvate u frižideru, može vam trajati najviše sedam dana.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)