TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi

Alo.rs/S. Đ.

16:51

Bakina vanglica 0

Oduševiće vas tekstura testa.

TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi
Shutterstock

Domaći kroasani 

SASTOJCI:
ZA TESTO:
1 kg brašna
1 paketić svežeg kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
1 jaje
250 ml mleka
250 ml vode
250 g margarina
ZA NADEV:
500 g sitnog sira
1 jaje
so po ukusu
ZA PREMAZ:
1 jaje
susam

Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi, pomešajte ga sa smesom, uljem, mlakom vodom i jajetom. Dodajte so, te brašno malo-pomalo dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da naraste. Testo premesite, te ga podelite u osam jufkica. Svaku razvaljajte i narendajte na nju margarin. Kad ste poređali jednu preko druge, razvucite oklagijom u širok krug, isecite nožem 16 komada, napunite nadevom i urolajte. Kroasane poređajte u plehove na pek-papir, prekrijte krpom i ostavite da još narastaju dok vam se rerna greje. Pre pečenja premažite ih jajetom. Pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading