TESTO JE MEKO KAO PAMUK Domaći kroasani nalik na one koje jedu Francuzi
Oduševiće vas tekstura testa.
Domaći kroasani
SASTOJCI:
ZA TESTO:
1 kg brašna
1 paketić svežeg kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
1 jaje
250 ml mleka
250 ml vode
250 g margarina
ZA NADEV:
500 g sitnog sira
1 jaje
so po ukusu
ZA PREMAZ:
1 jaje
susam
Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi, pomešajte ga sa smesom, uljem, mlakom vodom i jajetom. Dodajte so, te brašno malo-pomalo dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da naraste. Testo premesite, te ga podelite u osam jufkica. Svaku razvaljajte i narendajte na nju margarin. Kad ste poređali jednu preko druge, razvucite oklagijom u širok krug, isecite nožem 16 komada, napunite nadevom i urolajte. Kroasane poređajte u plehove na pek-papir, prekrijte krpom i ostavite da još narastaju dok vam se rerna greje. Pre pečenja premažite ih jajetom. Pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SALATA KOJA POPRAVLJA KRVNU SLIKU Zdrav, osvežajući ali i jeftin obrok
Poznato je da je cvekla puna gvožđa, a i mlečni proizvodi su neizostavni deo naše trpeze.
MEDENO MOJE, MEDENO Medenjak od čokolade postaće vam omiljeni kolač
Ovaj desert se pravi izuzetno lako i brzo.
UROLAŠ I GOTOVO! Neprevaziđen recept za dobro poznatu i ukusnu štrudlu
Dali smo vam predlog sa makom, ali vi svakako možete samo birati fil.
STARINSKI RECEPT KOJI NEMA GREŠKE Napravite najukusniju tortu od oraha
Za svako naredno slavlje, ova torta će biti na vašem meniju.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)