TRADICIONALNO BALKANSKO JELO Makedonska pogača, neodoljivo ukusna

TRPEZA.RS

22:41

Bakina vanglica 0

Priprema je veoma jednostavna, čak i za početnike

makedonska pogača
Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 150 grama kravljeg ili ovčijeg sira
  • 3 jaja
  • 1 dl kiselog mleka ili jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 kašika (300 gr) brašna
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U brašno dodajte umućena jaja, prašak za pecivo, so, izmrvite sir. Zatim dodajte ulje i kiselo mleko (ili jogurt).
Sve umesite u žitku kašu, stavite u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 munuta.
Toplu pogaču možete poslužiti sa kiselim mlekom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading