TRADICIONALNO BALKANSKO JELO Makedonska pogača, neodoljivo ukusna
Priprema je veoma jednostavna, čak i za početnike
Sastojci:
- 150 grama kravljeg ili ovčijeg sira
- 3 jaja
- 1 dl kiselog mleka ili jogurta
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 15 kašika (300 gr) brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
U brašno dodajte umućena jaja, prašak za pecivo, so, izmrvite sir. Zatim dodajte ulje i kiselo mleko (ili jogurt).
Sve umesite u žitku kašu, stavite u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 munuta.
Toplu pogaču možete poslužiti sa kiselim mlekom.
Možda vas zanima:
PRAVA POSLASTICA ZA LJUBITELJE ČOKOLADE Izdašna Minjon torta, bogata ukusom, kremasta
Odlična je za rođendane ili neka druga slavlja
SVIMA OMILJENI SLATKI KOLAČ Karamel oblande sa lešnicima, prosto neodoljive
Fini kolač kojim su naše bake dočekivale goste
JEFTIN RUČAK OD 3 SASTOJKA Španska tortilja od krompira i jaja, ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo
Španci je nude u kafićima, restoranima, pubovima i supermarketu. Moguće ju je praviti i s povrćem i mesom te se može servirati i topla, a i hladna
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)