Jutro koje MIRIŠE NA SREĆU uz naninu PROJU koja nikad ne može da omane
Tradicija mora da se čuva, naročito kroz recepte, ali treba je obogaćivati i zdravim dodacima poput integralnog brašna i zdravih semenki, kao što je u ovom naninom receptu za proju.
Proja od integralnog brašna
Sastojci:
1 šolja integralnog brašna
maslinovo ulje
prašak za pecivo
1 jaje
malo kisele vode
malo morske soli
1 kašika semenki lana
1 kašika semenki suncokreta
1 kašika semenki bundeve
Priprema:
Šolju integralnog brašna pomešati sa maslinovim uljem, praškom za pecivo, jajem i malo kisele vode. Dodati malo morske soli i po kašiku semenki lana, sirovog suncokreta i sirove bundeve. Umutiti kompaktnu smesu i razliti je u kalupe za mafine. Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROJA OD PALENTE Toliko je dobra da nestane pre nego što se ohladi!
Proja od palente pravi se od sastojaka koje već imate kod kuće, a gotova je brže nego što mislite.
NAJBRŽA PROJA Sve se smuti za 5 minuta, a ne dočeka da se izvadi iz pleha
Zamiriše cela kuća dok se peče.
PROJA SA MLADIM LUKOM Ukus tradicije i miris doma u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)