Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje

alo.rs/I. V.

17:12

Bakina vanglica 0

Ćušpajz jedno je od najstarijih jela koja su spremale naše bake, a koje se jede kašikom a ovog puta je pravljen sa jagnjetinom i ječmom baš kao nekad.

Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje
Shutterstock

 

Sarinski ćušpajz s jagnjetinom

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

700 g jagnjećeg mesa

1 šolja ječma

2 šolje mesnog bujona

2 šargarepe

1 koren celera

1 veza spanaća

Priprema:

Ječam potopite u vodu. Na zagrejanom ulju pržite jagnjetinu dok ne porumeni. Izvadite a na isto ulje dodajte luk i dinstajte ga dok ne omekša. Vratite mesou tiganj i dodajte ječam, bujon i 2 l hladne vode. Posolite i pobiberite i poklopite šerpu. Kuvajte dok ječam ne omekša. Dodajte šargarepu i seckani celer pa kuvajte poklopljeno dok jagnjetina potpuno ne omekša. Sklonite sa ringle, umešajte seckani spanać i poslužite.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading