Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje
Ćušpajz jedno je od najstarijih jela koja su spremale naše bake, a koje se jede kašikom a ovog puta je pravljen sa jagnjetinom i ječmom baš kao nekad.
![Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje](/data/images/2023-02-10/46214_shutterstock-171184694_f.jpg?timestamp=1675983600)
Sarinski ćušpajz s jagnjetinom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
700 g jagnjećeg mesa
1 šolja ječma
2 šolje mesnog bujona
2 šargarepe
1 koren celera
1 veza spanaća
Priprema:
Ječam potopite u vodu. Na zagrejanom ulju pržite jagnjetinu dok ne porumeni. Izvadite a na isto ulje dodajte luk i dinstajte ga dok ne omekša. Vratite mesou tiganj i dodajte ječam, bujon i 2 l hladne vode. Posolite i pobiberite i poklopite šerpu. Kuvajte dok ječam ne omekša. Dodajte šargarepu i seckani celer pa kuvajte poklopljeno dok jagnjetina potpuno ne omekša. Sklonite sa ringle, umešajte seckani spanać i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza](/data/images/2023-04-11/51255_jagnjeca-corba-shutterstock-1921031525_f.jpg)
JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.
![Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs](/data/images/2023-03-31/50107_shutterstock-80047363_f.jpg)
Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs
Jagnjad koja je na svet došla sa poslednjim zimskim danima, hrani se majčinim mlekom sve do proleća, a s dolaskom toplijih dana prelazi se na zelenu hranu sa travnjaka pa je njihovo meso najslađe.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)