Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs

alo.rs/I. V.

12:00

Bakina vanglica 0

Jagnjad koja je na svet došla sa poslednjim zimskim danima, hrani se majčinim mlekom sve do proleća, a s dolaskom toplijih dana prelazi se na zelenu hranu sa travnjaka pa je njihovo meso najslađe.

Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs
Shutterstock

 

Jagnjeća čorba

Sastojci:

500 g jagnjećeg mesa

2 šargarepe

1 koren peršuna

1  koren celera

2 crna luka

1 paprika

1 jaje

3 kašike pavlake

2-3 lovorova lista

1/2 veze peršuna

1 kašika brašna

1 kašika mlevene paprike

ulje

so, biber

Priprema:

Na ulju dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte rendane šargarepu i celer a papriku iseckajte sitno i ubacite. Ubacite meso iseckano na kockice, lovorov list, so, biber i mlevenu papriku. Ulijte vodu i kuvajte da meso omekša. Procedite tečnost. Brašno razmutite s malo supe i ubacite u čorbu i ostavite da vri još par minuta. U činiji pomešajte žumance i pavlaku, i polako dodajte vruću čorbu. Pazite da nema grudvica. Kad razmutite, ubacite u čorbu. Dodajte sitno seckan peršun, vratite povrće i meso i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading