Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs
Jagnjad koja je na svet došla sa poslednjim zimskim danima, hrani se majčinim mlekom sve do proleća, a s dolaskom toplijih dana prelazi se na zelenu hranu sa travnjaka pa je njihovo meso najslađe.
Jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren celera
2 crna luka
1 paprika
1 jaje
3 kašike pavlake
2-3 lovorova lista
1/2 veze peršuna
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
ulje
so, biber
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte rendane šargarepu i celer a papriku iseckajte sitno i ubacite. Ubacite meso iseckano na kockice, lovorov list, so, biber i mlevenu papriku. Ulijte vodu i kuvajte da meso omekša. Procedite tečnost. Brašno razmutite s malo supe i ubacite u čorbu i ostavite da vri još par minuta. U činiji pomešajte žumance i pavlaku, i polako dodajte vruću čorbu. Pazite da nema grudvica. Kad razmutite, ubacite u čorbu. Dodajte sitno seckan peršun, vratite povrće i meso i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.
Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje
Ćušpajz jedno je od najstarijih jela koja su spremale naše bake, a koje se jede kašikom a ovog puta je pravljen sa jagnjetinom i ječmom baš kao nekad.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)