Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs
Jagnjad koja je na svet došla sa poslednjim zimskim danima, hrani se majčinim mlekom sve do proleća, a s dolaskom toplijih dana prelazi se na zelenu hranu sa travnjaka pa je njihovo meso najslađe.
Jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren celera
2 crna luka
1 paprika
1 jaje
3 kašike pavlake
2-3 lovorova lista
1/2 veze peršuna
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
ulje
so, biber
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte rendane šargarepu i celer a papriku iseckajte sitno i ubacite. Ubacite meso iseckano na kockice, lovorov list, so, biber i mlevenu papriku. Ulijte vodu i kuvajte da meso omekša. Procedite tečnost. Brašno razmutite s malo supe i ubacite u čorbu i ostavite da vri još par minuta. U činiji pomešajte žumance i pavlaku, i polako dodajte vruću čorbu. Pazite da nema grudvica. Kad razmutite, ubacite u čorbu. Dodajte sitno seckan peršun, vratite povrće i meso i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.
Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje
Ćušpajz jedno je od najstarijih jela koja su spremale naše bake, a koje se jede kašikom a ovog puta je pravljen sa jagnjetinom i ječmom baš kao nekad.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)