Nekako, s proleća, svi se zaželimo JAGNJETINE a ova ČORBA je sjajna ideja za predstojeći Uskrs
Jagnjad koja je na svet došla sa poslednjim zimskim danima, hrani se majčinim mlekom sve do proleća, a s dolaskom toplijih dana prelazi se na zelenu hranu sa travnjaka pa je njihovo meso najslađe.
Jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 koren celera
2 crna luka
1 paprika
1 jaje
3 kašike pavlake
2-3 lovorova lista
1/2 veze peršuna
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
ulje
so, biber
Priprema:
Na ulju dinstajte sitno seckani crni luk, dodajte rendane šargarepu i celer a papriku iseckajte sitno i ubacite. Ubacite meso iseckano na kockice, lovorov list, so, biber i mlevenu papriku. Ulijte vodu i kuvajte da meso omekša. Procedite tečnost. Brašno razmutite s malo supe i ubacite u čorbu i ostavite da vri još par minuta. U činiji pomešajte žumance i pavlaku, i polako dodajte vruću čorbu. Pazite da nema grudvica. Kad razmutite, ubacite u čorbu. Dodajte sitno seckan peršun, vratite povrće i meso i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.
Recept za starinski ćušpajz: Jelo koje vraća sećanje na mirise iz bakine kuhinje
Ćušpajz jedno je od najstarijih jela koja su spremale naše bake, a koje se jede kašikom a ovog puta je pravljen sa jagnjetinom i ječmom baš kao nekad.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)