PO RECEPTU NAŠIH BAKA Mačvanska gibanica sa piletinom, od domaćih kora, ukusna i izdašna

trpeza.rs

07:47

Bakina vanglica 0

Donosimo vam recept za mačvansku gibanicu iz emisije "Praktična žena"

PO RECEPTU NAŠIH BAKA Mačvanska gibanica sa piletinom, od domaćih kora, ukusna i izdašna
Printscreen/Youtube

Za testo:

  • 600 g brašna2 kašike soli
  • 330 ml vode
  • 100 ml ulja

Za nadev:

  • 1 crni luk
  • 400 g piletine
  • 200 g kačkavalja
  • 100 ml neutralne pavlke
  • kockica putera
  • so, biber

Priprema:

Luk sitno naseckajte, pa ga izdinstajte na malo ulja da zastakli. Nakon par minuta dodajte piletinu isečenu na kockice, dodajte puter i sve pržite dok meso ne porumeni. Dodajte začine po ukusu.

Kada je meso na pola gotovo ulijte pavlaku, sve dobro promšajte i ostavite da se još malo krčka. U brašno dodajte so, vodu i ulje, pa zamesite testo. Ostavite ga da "odmori" jedno 15-20 minuta, pa ga nakon toga podelite na dva dela.

Svaku polovinu razvucite oklagijom na prečnik oko 20 cm pospite uljem, pokrijte i ostavite da odstoji još 20-ak minuta. Posle toga rukama razvucite kore što tanje možete. Ukoliko su vam krajevi testa ostali deblji skinite ih. Koru nauljite pa ivice preklopite ka sredini.

Poređajte nadev ravnomerno, pa odozgo dodajte narendani kačkavalj. Testo preklopite tri puta da dobijete pravougaonik, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Stavite u rernu zagrejanu na 220 C i pecite oko 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading