PO RECEPTU NAŠIH BAKA Mačvanska gibanica sa piletinom, od domaćih kora, ukusna i izdašna
Donosimo vam recept za mačvansku gibanicu iz emisije "Praktična žena"
Za testo:
- 600 g brašna2 kašike soli
- 330 ml vode
- 100 ml ulja
Za nadev:
- 1 crni luk
- 400 g piletine
- 200 g kačkavalja
- 100 ml neutralne pavlke
- kockica putera
- so, biber
Priprema:
Luk sitno naseckajte, pa ga izdinstajte na malo ulja da zastakli. Nakon par minuta dodajte piletinu isečenu na kockice, dodajte puter i sve pržite dok meso ne porumeni. Dodajte začine po ukusu.
Kada je meso na pola gotovo ulijte pavlaku, sve dobro promšajte i ostavite da se još malo krčka. U brašno dodajte so, vodu i ulje, pa zamesite testo. Ostavite ga da "odmori" jedno 15-20 minuta, pa ga nakon toga podelite na dva dela.
Svaku polovinu razvucite oklagijom na prečnik oko 20 cm pospite uljem, pokrijte i ostavite da odstoji još 20-ak minuta. Posle toga rukama razvucite kore što tanje možete. Ukoliko su vam krajevi testa ostali deblji skinite ih. Koru nauljite pa ivice preklopite ka sredini.
Poređajte nadev ravnomerno, pa odozgo dodajte narendani kačkavalj. Testo preklopite tri puta da dobijete pravougaonik, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Stavite u rernu zagrejanu na 220 C i pecite oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.
DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Služite uz jogurt ili kiselo mleko, prava eksplozija ukusa
Ukusna i drugačija, a savršena za dane posta.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)