KROMPIRUŠA SA PEČURKAMA Starinska posna pita je super doručak na brzinu
Jednostavno se pravi, od gotovih kora, a lepa je i sutradan.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g šampinjona
300 g krompira
300 g praziluka
2 kašike kisele vode
3 kašike ulja
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja da omekša. Dodajte oprane iseckane šampinjone i dinstajte dok potamne. Dodajte narendan krompir na krupno, posolite, sipajte kiselu vodu i izmešajte. Uzmite tri kore, svaku namažite sa malo ulja, a preko treće rasporedite četvrtinu fila pa urolajte. Stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice pite namažite odozgo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)