KROMPIRUŠA SA PEČURKAMA Starinska posna pita je super doručak na brzinu

Trpeza/ V.V.

08:02

Bakina vanglica 0

Jednostavno se pravi, od gotovih kora, a lepa je i sutradan.

KROMPIRUŠA SA PEČURKAMA Starinska posna pita je super doručak na brzinu
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

300 g šampinjona

300 g krompira

300 g praziluka

2 kašike kisele vode

3 kašike ulja

Priprema:

Praziluk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja da omekša. Dodajte oprane iseckane šampinjone i dinstajte dok potamne. Dodajte narendan krompir na krupno, posolite, sipajte kiselu vodu i izmešajte. Uzmite tri kore, svaku namažite sa malo ulja, a preko treće rasporedite četvrtinu fila pa urolajte. Stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice pite namažite odozgo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading