PROSTO NEODOLJIVE Knedle sa slaninom po bakinom receptu
Pripremite ih za doručak ili večeru.
Knedle sa slaninom
Sastojci:
300 g hleba isečenog na kockice
2 jajeta
200 ml mleka
30 g sitno iseckane slanine
30 g maslaca
1 manja glavica crnog luka
so, biber, vezica peršuna
Priprema:
Hleb iseckan na kockice propržite na maslacu i stavite u veliku posudu. Seckanu slaninu i luk pržite dok slanina ne porumeni, pa dodajte hlebu. Dobro umutite jaja i mleko, prebacite preko hleba i slanine, dodajte biber i sitno seckan peršun i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite 15 minuta da se odmara. Ponovo izmešajte i mokrim rukama oblikujte knedle. Ovako pripremljene knedle stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVA VEČERA ILI DORUČAK Pikantni namaz od oraha i paprike, ispuniće vam dan
Ukusno i neodoljivo.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)