DOMAĆINSKI DORUČAK ILI VEČERA Napravite pita sa ajvarem i dobićete najukusniji obrok
Preukusna je!
Pita sa ajvarom
Sastojci:
12 kora
15 punih kašika ajvara
300 g sira
3 jajeta
1/2 čaše pavlake
300 g šampinjona
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
susam i laneno seme za posipanje
Priprema:
Kore podelite u tri grupe, po četiri kore, za tri rolata. Šampinjone izdinstajte dok ne ispari sok. Pomešajte
jaja, sir, pavlaku, prašak za pecivo i so. Jednu koru malo poprskajte uljem, pa na nju stavite drugu koru. Na drugu koru stavite pet punih kašika ajvara, razmažite pa stavite treću koru. Na nju dodajte trećinu fila sa sirom pa stavite četvrtu koru. Na nju stavite trećinu šampinjona i sve umotajte u rolat. Ponovite sve i sa ostatkom kora. Rolate (tri) stavite u podmazan pleh, premažite svaki rolat ostatkom smese od sira i pospite susamom i lanenim semenom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni. Ako želite posnu pitu, umesto fila od sira, povećajte količinu šampinjona.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)