IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
Pita s povrćem // posno
Sastojci:
1 pakovanje kora za pite
3 crna luka
1 mladi crni luk
2 šargarepe
3 manja krompira
2 šolje soje u komadićima
1 šolja sojinih ljuspica
ulje
1 šolja kisele vode
1 kesica praška za pecivo
so, biber
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckane lukove. Dodajte narendane šargarepu i krompir i ulijte malo vode. Dinstajte dok povrće ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte komadiće soje u provreloj vodi da omekšaju. Ocedite, pa u tu istu vodu stavite ljuspice da nabubre. I njih ocediti, te dodajte povrću zajedno s kuvanim komadićima. Dinstajte 5 minuta. Sklonite, te u prohlađenu smesu dodajte so i biber. Pomešajte kiselu vodu s par kašika ulja i praškom za pecivo. Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i ulja, stavite drugu koru, premažite, treću koru, pa fil. Uvijte rolat i stavite u tepsiju s pek-papirom. Ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Rolate premažite preostalom mešavinom vode i ulja i pecite na 200 stepeni dok se ne zarumene. Pečenu pitu pokrijte krpom i folijom da se potpari, a kad se prohladi isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Posne pite mogu biti ukusne,najčešće pravim od krompira i kiselog kupusa,a slatke sa jabukama i višnjama.I ovu ću da isprobam uskoro.Danas pravim lenju pitu sa sirom i blitvom-preukusna je.