IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
Pita s povrćem // posno
Sastojci:
1 pakovanje kora za pite
3 crna luka
1 mladi crni luk
2 šargarepe
3 manja krompira
2 šolje soje u komadićima
1 šolja sojinih ljuspica
ulje
1 šolja kisele vode
1 kesica praška za pecivo
so, biber
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckane lukove. Dodajte narendane šargarepu i krompir i ulijte malo vode. Dinstajte dok povrće ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte komadiće soje u provreloj vodi da omekšaju. Ocedite, pa u tu istu vodu stavite ljuspice da nabubre. I njih ocediti, te dodajte povrću zajedno s kuvanim komadićima. Dinstajte 5 minuta. Sklonite, te u prohlađenu smesu dodajte so i biber. Pomešajte kiselu vodu s par kašika ulja i praškom za pecivo. Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i ulja, stavite drugu koru, premažite, treću koru, pa fil. Uvijte rolat i stavite u tepsiju s pek-papirom. Ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Rolate premažite preostalom mešavinom vode i ulja i pecite na 200 stepeni dok se ne zarumene. Pečenu pitu pokrijte krpom i folijom da se potpari, a kad se prohladi isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAKO DA BANANE TRAJU DUŽE? Ako uradite ovo biće sveže narednih 7 dana
Trik je jednostavan i efikasan a rezultatom ćete da budete oduševljeni.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
KAKO DA KUVANA JAJA NEMAJU NEPRIJATAN MIRIS I BUDU KREMASTIJE TEKSTURE? Napravite ih ovako i bićete oduševljeni
Ako pripremite jaja na ovaj način biće savršeno tvrdo kuvana, a verovatno se toga ne biste setili.
POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
SPREČITE DA KROMPIR PROKLIJA Trik je jednostavan, a nikada se ne biste setili
Krompir je višestruko korisna namirnica pogodna za prženje, kuvanje ili pečenje, pa je neizostavni deo svakog domaćinstva. Zbog toga se često kupuje na veliko, ali je potrebno da se spreči da proklija. Trik je jednostavan i lak, a produžićete značajno trajanje krompira.
Posne pite mogu biti ukusne,najčešće pravim od krompira i kiselog kupusa,a slatke sa jabukama i višnjama.I ovu ću da isprobam uskoro.Danas pravim lenju pitu sa sirom i blitvom-preukusna je.