IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa

Alo.rs

19:01

Sezonski recepti 1

Zavoleće je svi ukućani.

IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
unsplash.com

Pita s povrćem // posno

Sastojci:

1 pakovanje kora za pite

3 crna luka

1 mladi crni luk

2 šargarepe

3 manja krompira

2 šolje soje u komadićima

1 šolja sojinih ljuspica

ulje

1 šolja kisele vode

1 kesica praška za pecivo

so, biber

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckane lukove. Dodajte narendane šargarepu i krompir i ulijte malo vode. Dinstajte dok povrće ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte komadiće soje u provreloj vodi da omekšaju. Ocedite, pa u tu istu vodu stavite ljuspice da nabubre. I njih ocediti, te dodajte povrću zajedno s kuvanim komadićima. Dinstajte 5 minuta. Sklonite, te u prohlađenu smesu dodajte so i biber. Pomešajte kiselu vodu s par kašika ulja i praškom za pecivo. Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i ulja, stavite drugu koru, premažite, treću koru, pa fil. Uvijte  rolat i stavite u tepsiju s pek-papirom. Ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Rolate premažite preostalom mešavinom vode i ulja i pecite na 200 stepeni dok se ne zarumene. Pečenu pitu pokrijte krpom i folijom da se potpari, a kad se prohladi isecite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

šnenokle

ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima

17:00

17 april, 2024

Sezonski recepti

Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.

Komentari (1)

Loading
Mira

05.03.2023 02:36

Posne pite mogu biti ukusne,najčešće pravim od krompira i kiselog kupusa,a slatke sa jabukama i višnjama.I ovu ću da isprobam uskoro.Danas pravim lenju pitu sa sirom i blitvom-preukusna je.