SPOJ ZDRAVLJA I UKUSA Hleb bez kvasca, hrskav, vazdušast i mekan
Hleb je i te kako moguće napraviti bez kvasca, a mi vam predlažemo jedan recept koji uspeva uvek
Sastojci:
- 500 g pšeničnog belog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 310 ml mleka
Priprema:
Sastavite suve sastojke, sipajte mleko i pomešajte sve. Zatim testo lepo umesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte ga u elipsu, ali da ne bude previsoko, već debljine tri centimetra, da bi se lepo ispekao u sredini. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, dok hleb ne dobije svetlosmeđu boju.
Možda vas zanima:
HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara
Prosto neodoljiv...
PIVSKI HLEB Bez kvasca, mešenja i narastanja, a savršeno mekan!
Umesite sami hleb za tili čas.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
KAD PROBATE VIŠE NEĆETE JESTI KUPOVNI Najukusniji hleb punjen sirom, mekano testo, a korica krckava
Ovo je recept za najukusniji hleb koji ćete ikada napraviti. Punjen je sirom, a toliko je mekan da možete jesti samo njega
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)