SPOJ ZDRAVLJA I UKUSA Hleb bez kvasca, hrskav, vazdušast i mekan

trpeza.rs

08:08

Bakina vanglica 0

Hleb je i te kako moguće napraviti bez kvasca, a mi vam predlažemo jedan recept koji uspeva uvek

SPOJ ZDRAVLJA I UKUSA Hleb bez kvasca, hrskav, vazdušast i mekan
Printscreen/Instagram

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog belog brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 310 ml mleka

Priprema:

Sastavite suve sastojke, sipajte mleko i pomešajte sve. Zatim testo lepo umesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte ga u elipsu, ali da ne bude previsoko, već debljine tri centimetra, da bi se lepo ispekao u sredini. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, dok hleb ne dobije svetlosmeđu boju.

Komentari (0)

Loading