SPOJ ZDRAVLJA I UKUSA Hleb bez kvasca, hrskav, vazdušast i mekan
Hleb je i te kako moguće napraviti bez kvasca, a mi vam predlažemo jedan recept koji uspeva uvek
Sastojci:
- 500 g pšeničnog belog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 310 ml mleka
Priprema:
Sastavite suve sastojke, sipajte mleko i pomešajte sve. Zatim testo lepo umesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte ga u elipsu, ali da ne bude previsoko, već debljine tri centimetra, da bi se lepo ispekao u sredini. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, dok hleb ne dobije svetlosmeđu boju.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)