SPOJ ZDRAVLJA I UKUSA Hleb bez kvasca, hrskav, vazdušast i mekan
Hleb je i te kako moguće napraviti bez kvasca, a mi vam predlažemo jedan recept koji uspeva uvek

Sastojci:
- 500 g pšeničnog belog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 310 ml mleka
Priprema:
Sastavite suve sastojke, sipajte mleko i pomešajte sve. Zatim testo lepo umesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte ga u elipsu, ali da ne bude previsoko, već debljine tri centimetra, da bi se lepo ispekao u sredini. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni, dok hleb ne dobije svetlosmeđu boju.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)