KAD PROBATE VIŠE NEĆETE JESTI KUPOVNI Najukusniji hleb punjen sirom, mekano testo, a korica krckava
Ovo je recept za najukusniji hleb koji ćete ikada napraviti. Punjen je sirom, a toliko je mekan da možete jesti samo njega
![KAD PROBATE VIŠE NEĆETE JESTI KUPOVNI Najukusniji hleb punjen sirom, mekano testo, a korica krckava](/data/images/2023-01-31/45302_recept-za-domaci-hleb-punjen-sirom_f.jpg?timestamp=1675119600)
Priprema nije komplikovana, samo pratite korake i dobićete najbolji domaći hleb.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 800 g brašna
- 100 g maslaca
- 100 ml jogurta
- 3 jajeta
- 300 g sira
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na 20 minuta da kvasac malo nadođe. Zatim dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno. Zamesiti meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.
Podeliti testo na 4 dela. Svaki deo razvaljajte u okrugli oblik. Prvi deo premažite otopljenim puterom i pospite rendanim sirom. Stavite drugu i ponovo premažite puterom i pospite rendanim sirom. Postavljamo i treći deo i nastavljamo kao i ranije. Na kraju stavljamo četvrti deo. Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine 2 prsta. Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim puterom. Pokrijte tepsiju i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
U galeriji ispod pogledajte postupak pripreme.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-21/57659_cabata_f.png)
HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara
Prosto neodoljiv...
![SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka](/data/images/2023-01-12/43970_626344-screenshot-1-f_f.jpg)
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
![hleb](/data/images/2023-05-09/53977_hleb-shutterstock-2168139367_f.jpg)
NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.
![pasta bolonjeze](/data/images/2022-09-09/36337_nerfee-mirandilla-kxcyyojzehi-unsplash_f.jpg)
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)