KAD PROBATE VIŠE NEĆETE JESTI KUPOVNI Najukusniji hleb punjen sirom, mekano testo, a korica krckava
Ovo je recept za najukusniji hleb koji ćete ikada napraviti. Punjen je sirom, a toliko je mekan da možete jesti samo njega
Priprema nije komplikovana, samo pratite korake i dobićete najbolji domaći hleb.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 800 g brašna
- 100 g maslaca
- 100 ml jogurta
- 3 jajeta
- 300 g sira
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na 20 minuta da kvasac malo nadođe. Zatim dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno. Zamesiti meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.
Podeliti testo na 4 dela. Svaki deo razvaljajte u okrugli oblik. Prvi deo premažite otopljenim puterom i pospite rendanim sirom. Stavite drugu i ponovo premažite puterom i pospite rendanim sirom. Postavljamo i treći deo i nastavljamo kao i ranije. Na kraju stavljamo četvrti deo. Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine 2 prsta. Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim puterom. Pokrijte tepsiju i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
U galeriji ispod pogledajte postupak pripreme.
Možda vas zanima:
HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara
Prosto neodoljiv...
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
Komentari (0)