MOŽE DA SE JEDE VRUĆ Domaći hleb sa feta sirom - mekan unutra, a hrskav spolja
Lako se mesi, pa pekara više neće biti vaš izbor
Sastojci:
- 800 g brašna
- 25 g kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 200 g otopljenog putera
- 1 kašičica soli
- 20 g šećera
- 300 g feta sira
Priprema:
Mleko pomešajte sa vodom, pa dodajte šećer i jedno jaje. Promešajte, pa sipajte 300 g prosejanog brašna. Lepo sjedinite, pokrijte i ostavite 20 minuta.
Dodajte so, 150 g istopljenog putera, promešajte, pa dodajte izdrobljenu fetu i ostatak brašna. Umesite testo, pa ga prebacite u tepsiju koju ste premazali sa istopljenim puterom (20g), a još 20 g putera premažite preko testa. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.
Umutite jaje sa još 10 g otopljenog putera, pa testo malo zasecite nožem i premažite sa jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 50 minuta. Pečen hleb premažite puterom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)