MOŽE DA SE JEDE VRUĆ Domaći hleb sa feta sirom - mekan unutra, a hrskav spolja
Lako se mesi, pa pekara više neće biti vaš izbor
Sastojci:
- 800 g brašna
- 25 g kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 200 g otopljenog putera
- 1 kašičica soli
- 20 g šećera
- 300 g feta sira
Priprema:
Mleko pomešajte sa vodom, pa dodajte šećer i jedno jaje. Promešajte, pa sipajte 300 g prosejanog brašna. Lepo sjedinite, pokrijte i ostavite 20 minuta.
Dodajte so, 150 g istopljenog putera, promešajte, pa dodajte izdrobljenu fetu i ostatak brašna. Umesite testo, pa ga prebacite u tepsiju koju ste premazali sa istopljenim puterom (20g), a još 20 g putera premažite preko testa. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.
Umutite jaje sa još 10 g otopljenog putera, pa testo malo zasecite nožem i premažite sa jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 50 minuta. Pečen hleb premažite puterom.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)