MOŽE DA SE JEDE VRUĆ Domaći hleb sa feta sirom - mekan unutra, a hrskav spolja
Lako se mesi, pa pekara više neće biti vaš izbor
Sastojci:
- 800 g brašna
- 25 g kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 200 g otopljenog putera
- 1 kašičica soli
- 20 g šećera
- 300 g feta sira
Priprema:
Mleko pomešajte sa vodom, pa dodajte šećer i jedno jaje. Promešajte, pa sipajte 300 g prosejanog brašna. Lepo sjedinite, pokrijte i ostavite 20 minuta.
Dodajte so, 150 g istopljenog putera, promešajte, pa dodajte izdrobljenu fetu i ostatak brašna. Umesite testo, pa ga prebacite u tepsiju koju ste premazali sa istopljenim puterom (20g), a još 20 g putera premažite preko testa. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.
Umutite jaje sa još 10 g otopljenog putera, pa testo malo zasecite nožem i premažite sa jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 50 minuta. Pečen hleb premažite puterom.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)