NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.
Sastojci:
700 g belog glatkog brašna
550 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
10 g suvog kvasca
Priprema:
U 100 ml mlake vode umešajte suvi kvasac i šećer. Ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. Pomesajte brašno, so i nadošao kvasac, dodajte ostatak mlake vode i umesite meko testo koje se lepi za ruke. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da stoji 1,5 sat. Ako želite da hleb bude unutra više šupljikav posle ga varjačom premesite i neka stoji kratko. Na pobrašnjenoj radnoj površini krajeve testa presavijte ka unutra i oblikujte veknu. Stavite u nauljeni pleh i ostavite da stoji dok se rerna greje.Napravite odozgo na vekni nožem nekoliko razreza. Na dno rerne stavite pliću posudu sa vrelom vodom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni zajedno sa tom vodom 10 minuta a zatim izvadite vodu i pecite hleb dok ne porumeni, oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
RUSTIČNI HLEB koji svako moze da napravi a caka je u strpljivosti (VIDEO)
ečenje hleba je u osnovi veoma jednostavan proces mešanja brašna, vode, kvasca i soli, tako da nema čega da se plašite, čak i ako ste apsolutni početnik,
OTKRIVAMO VAM TRIK PEKARA Jedna kašičica ovog sastojka produžava svežinu hleba
Nećete verovati šta stavljaju!
UMESITE GA KAO IZ PEKARE! Cake za savršen domaći hleb otkriva Milica Radović iz Beograda
Volite miris i ukus vrućeg hleba, ali niste nikada probali da ga umesite jer mislite da je za to potrebno posebno umeće? Hladni dani su idealni da usavršite tu veštinu.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Bakin recept sa krompirom nema greške, svi će tražiti dodatak!
Posne punjene paprike se prave od samo nekoliko sastojaka.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada ne postite
Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima. Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak. Ovi naši su i praktični, jer se prave bez kvasca, ali sa jogurtom i gotovi su za tren.
KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA? Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu
Komentari (0)