NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.

RUSTIČNI HLEB koji svako moze da napravi a caka je u strpljivosti (VIDEO)
ečenje hleba je u osnovi veoma jednostavan proces mešanja brašna, vode, kvasca i soli, tako da nema čega da se plašite, čak i ako ste apsolutni početnik,

OTKRIVAMO VAM TRIK PEKARA Jedna kašičica ovog sastojka produžava svežinu hleba
Nećete verovati šta stavljaju!

UMESITE GA KAO IZ PEKARE! Cake za savršen domaći hleb otkriva Milica Radović iz Beograda
Volite miris i ukus vrućeg hleba, ali niste nikada probali da ga umesite jer mislite da je za to potrebno posebno umeće? Hladni dani su idealni da usavršite tu veštinu.
700 g belog glatkog brašna
550 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
10 g suvog kvasca
Priprema:
U 100 ml mlake vode umešajte suvi kvasac i šećer. Ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. Pomesajte brašno, so i nadošao kvasac, dodajte ostatak mlake vode i umesite meko testo koje se lepi za ruke. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da stoji 1,5 sat. Ako želite da hleb bude unutra više šupljikav posle ga varjačom premesite i neka stoji kratko. Na pobrašnjenoj radnoj površini krajeve testa presavijte ka unutra i oblikujte veknu. Stavite u nauljeni pleh i ostavite da stoji dok se rerna greje.Napravite odozgo na vekni nožem nekoliko razreza. Na dno rerne stavite pliću posudu sa vrelom vodom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni zajedno sa tom vodom 10 minuta a zatim izvadite vodu i pecite hleb dok ne porumeni, oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)