NAJLAKŠI RECEPT ZA HLEB Ima li šta lepše od onako vrućeg i mirišljavog, tek izvađenog iz rerne!
Umesite sami hleb, mekan kao pamuk.
Sastojci:
700 g belog glatkog brašna
550 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
10 g suvog kvasca
Priprema:
U 100 ml mlake vode umešajte suvi kvasac i šećer. Ostavite na toplom mestu da se kvasac aktivira. Pomesajte brašno, so i nadošao kvasac, dodajte ostatak mlake vode i umesite meko testo koje se lepi za ruke. Pokrijte posudu i ostavite na toplom da stoji 1,5 sat. Ako želite da hleb bude unutra više šupljikav posle ga varjačom premesite i neka stoji kratko. Na pobrašnjenoj radnoj površini krajeve testa presavijte ka unutra i oblikujte veknu. Stavite u nauljeni pleh i ostavite da stoji dok se rerna greje.Napravite odozgo na vekni nožem nekoliko razreza. Na dno rerne stavite pliću posudu sa vrelom vodom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni zajedno sa tom vodom 10 minuta a zatim izvadite vodu i pecite hleb dok ne porumeni, oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUSTIČNI HLEB koji svako moze da napravi a caka je u strpljivosti (VIDEO)
ečenje hleba je u osnovi veoma jednostavan proces mešanja brašna, vode, kvasca i soli, tako da nema čega da se plašite, čak i ako ste apsolutni početnik,
OTKRIVAMO VAM TRIK PEKARA Jedna kašičica ovog sastojka produžava svežinu hleba
Nećete verovati šta stavljaju!
UMESITE GA KAO IZ PEKARE! Cake za savršen domaći hleb otkriva Milica Radović iz Beograda
Volite miris i ukus vrućeg hleba, ali niste nikada probali da ga umesite jer mislite da je za to potrebno posebno umeće? Hladni dani su idealni da usavršite tu veštinu.
HLEB NIJE MEKAN I MRVI SE? Verovatno pravite neku od ovih 8 grešaka
Ako pravite neku od ovih 8 grešaka kada mesite hleb, niste jedini, dešava se i iskusnim domaćicama.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)