NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK Obrok sa ribom uvek bude najzdraviji, posebno punjeni ŠARAN

Alo.rs

11:00

Bakina vanglica 0

Unosite što više vitamina.

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK Obrok sa ribom uvek bude najzdraviji, posebno punjeni ŠARAN
Shutterstock

Punjeni šaran

Sastojci:

1 šaran

Za marinadu:

4 čena belog luka

50 g francuskog peršuna

50 g vlašca

1 grančica ruzmarina

so, biber

maslinovo ulje

Za punjenje:

50 g tikvica

50 g patlidžana

4 šampinjona

4 čeri paradajza

80 g maslaca

Za preliv:

5 ml konjaka

5 ml belog vina

Priprema:

Ispasirajte beli luk i sjedinite ga s ruzmarinom, maslinovim uljem i ostalim začinima. Ostavite marinadu da odstoji pola sata. Operite ribu i dobro je osušite. Veoma je važno da dobro prosušite, kako bi mogla lepo da poprimi sok iz marinade. Potom marinadu dobro utrljajte u ribu i ostavite je da prenoći. Nakon toga, šarana 
punite povrćem koje ste prethodno sitno iseckali. Postavite ribu u pleh koji ste premazali maslacem. Prelijte 
sa malo vode i malo ulja, te prekrijte aluminijumskom folijom. Veoma je bitno da ribu tokom pečenja nipošto 
ne okrećete. Pecite na 220 stepeni sat vremena. Nakon toga, sklonite foliju, prelijte sa belim vinom i konjakom, pa ostavite da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading