NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK Obrok sa ribom uvek bude najzdraviji, posebno punjeni ŠARAN
Unosite što više vitamina.
Punjeni šaran
Sastojci:
1 šaran
Za marinadu:
4 čena belog luka
50 g francuskog peršuna
50 g vlašca
1 grančica ruzmarina
so, biber
maslinovo ulje
Za punjenje:
50 g tikvica
50 g patlidžana
4 šampinjona
4 čeri paradajza
80 g maslaca
Za preliv:
5 ml konjaka
5 ml belog vina
Priprema:
Ispasirajte beli luk i sjedinite ga s ruzmarinom, maslinovim uljem i ostalim začinima. Ostavite marinadu da odstoji pola sata. Operite ribu i dobro je osušite. Veoma je važno da dobro prosušite, kako bi mogla lepo da poprimi sok iz marinade. Potom marinadu dobro utrljajte u ribu i ostavite je da prenoći. Nakon toga, šarana
punite povrćem koje ste prethodno sitno iseckali. Postavite ribu u pleh koji ste premazali maslacem. Prelijte
sa malo vode i malo ulja, te prekrijte aluminijumskom folijom. Veoma je bitno da ribu tokom pečenja nipošto
ne okrećete. Pecite na 220 stepeni sat vremena. Nakon toga, sklonite foliju, prelijte sa belim vinom i konjakom, pa ostavite da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)