NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK Obrok sa ribom uvek bude najzdraviji, posebno punjeni ŠARAN
Unosite što više vitamina.
Punjeni šaran
Možda vas zanima:

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.

NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
Sastojci:
1 šaran
Za marinadu:
4 čena belog luka
50 g francuskog peršuna
50 g vlašca
1 grančica ruzmarina
so, biber
maslinovo ulje
Za punjenje:
50 g tikvica
50 g patlidžana
4 šampinjona
4 čeri paradajza
80 g maslaca
Za preliv:
5 ml konjaka
5 ml belog vina
Priprema:
Ispasirajte beli luk i sjedinite ga s ruzmarinom, maslinovim uljem i ostalim začinima. Ostavite marinadu da odstoji pola sata. Operite ribu i dobro je osušite. Veoma je važno da dobro prosušite, kako bi mogla lepo da poprimi sok iz marinade. Potom marinadu dobro utrljajte u ribu i ostavite je da prenoći. Nakon toga, šarana
punite povrćem koje ste prethodno sitno iseckali. Postavite ribu u pleh koji ste premazali maslacem. Prelijte
sa malo vode i malo ulja, te prekrijte aluminijumskom folijom. Veoma je bitno da ribu tokom pečenja nipošto
ne okrećete. Pecite na 220 stepeni sat vremena. Nakon toga, sklonite foliju, prelijte sa belim vinom i konjakom, pa ostavite da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)