NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK Obrok sa ribom uvek bude najzdraviji, posebno punjeni ŠARAN
Unosite što više vitamina.
Punjeni šaran
Sastojci:
1 šaran
Za marinadu:
4 čena belog luka
50 g francuskog peršuna
50 g vlašca
1 grančica ruzmarina
so, biber
maslinovo ulje
Za punjenje:
50 g tikvica
50 g patlidžana
4 šampinjona
4 čeri paradajza
80 g maslaca
Za preliv:
5 ml konjaka
5 ml belog vina
Priprema:
Ispasirajte beli luk i sjedinite ga s ruzmarinom, maslinovim uljem i ostalim začinima. Ostavite marinadu da odstoji pola sata. Operite ribu i dobro je osušite. Veoma je važno da dobro prosušite, kako bi mogla lepo da poprimi sok iz marinade. Potom marinadu dobro utrljajte u ribu i ostavite je da prenoći. Nakon toga, šarana
punite povrćem koje ste prethodno sitno iseckali. Postavite ribu u pleh koji ste premazali maslacem. Prelijte
sa malo vode i malo ulja, te prekrijte aluminijumskom folijom. Veoma je bitno da ribu tokom pečenja nipošto
ne okrećete. Pecite na 220 stepeni sat vremena. Nakon toga, sklonite foliju, prelijte sa belim vinom i konjakom, pa ostavite da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)