Starinske POGAČICE SA ČVARCIMA mekane ko duša, očaravajuće ko prva ljubav
Pogačice s čvarcima jednostavne su za pripremu, a odlična su zamena za hleb ili ukusan zalogaj uz čašu hladnog piva.
Pogačice sa čvarcima
Sastojci:
300 g čvaraka
30 g putera
2 jaja
500 g pšeničnog brašna
2,5 dl mleka
30 g svežeg kvasca
so, biber
Priprema:
Prvo sameljite čvarke. Ostavite da kvasac naraste s malo mleka i pšeničnog brašna. Ostatak brašna prosejte, dodajte jaja, kvasac, so i biber te zamesite glatko testo s preostalim mlekom. Ostavite testo da odstoji pola sata. Rastopite puter i dodajte mu seckane krekere i dobro promešajte. Razvaljajte testo na 1 cm debljine, prekrijte ga pripremljenim krekerima i preklopite kao knjigu. Ponovite postupak još dva puta. Od ovako pripremljenog testa isecite pogačice i pecite u rerni 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA ZA SAVRŠENO JUTRO Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (1)
Kakvi mleveni krekeri, valjda čvarci?! 🤣 Probaćemo recept svakako. Hvala.