Starinske POGAČICE SA ČVARCIMA mekane ko duša, očaravajuće ko prva ljubav
Pogačice s čvarcima jednostavne su za pripremu, a odlična su zamena za hleb ili ukusan zalogaj uz čašu hladnog piva.
Pogačice sa čvarcima
Sastojci:
300 g čvaraka
30 g putera
2 jaja
500 g pšeničnog brašna
2,5 dl mleka
30 g svežeg kvasca
so, biber
Priprema:
Prvo sameljite čvarke. Ostavite da kvasac naraste s malo mleka i pšeničnog brašna. Ostatak brašna prosejte, dodajte jaja, kvasac, so i biber te zamesite glatko testo s preostalim mlekom. Ostavite testo da odstoji pola sata. Rastopite puter i dodajte mu seckane krekere i dobro promešajte. Razvaljajte testo na 1 cm debljine, prekrijte ga pripremljenim krekerima i preklopite kao knjigu. Ponovite postupak još dva puta. Od ovako pripremljenog testa isecite pogačice i pecite u rerni 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM Mekane kao pamuk a tope se u ustima
Ako hoćete jeftiniju varijantu, zamenite puter margarinom i doboćete 50-60 komada.
Pristite se detinjstva uz ovaj starinski recept za POGAČICE SA ČVARCIMA
Tople pogačice s čvarcima idealan su prijatelj u hladnijim danima, pa ih napravite još večeras.
Prastari bakin recept za mirisne DOMAĆE POGAČICE SA SIROM: tope se u ustima, vraćaju u detinjstvo
Od testa iz ovog recepta možete da napravite i štapiće i biće jednako fantastični kao ove domaće pogačice.
Zašto da bacate pare na kupovne kad ove DOMAĆE POGAČICE koštaju DUPLO JEFTINIJE a TRODUPLO SU BOLJE
Kako čovek da im odoli kad su tako perfektno slatke u svojoj slanoći i velike u svojoj sićušnosti.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Kakvi mleveni krekeri, valjda čvarci?! 🤣 Probaćemo recept svakako. Hvala.