STARINSKI DELIKATES Pogačice sa čvarcima po bakinom receptu, neverovatno lisnate i ukusne!
Uz šolju jogurta, dobićete savršen doručak.
Sastojci:
800 g brašna
600 ml mleka
400 g čvaraka
1 svež kvasac
2 kašičice šećera
2 jaja
1 kašika susama
Priprema:
Kvasac staviti u mlako mleko, dodati šećer i kašičicu brašna. Kada kvasac nadođe sipati ga u činiju sa brašnom, dodati prstohvat soli, mleko. Zamesiti meko testo i ostaviti da naraste. Čvarke samleti, dodati 1 jaje i malo soli i umutiti. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom i premazati samlevenim čvarcima. Testo preklopiti kao pismo i ostaviti da naraste pola sata. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Rastanjiti testo oklagijom i čašom vaditi pogačice. Ređati ih u pleh. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MALI SLANI ZALOGAJI Pogačice sa čvarcima su spolja hrskave, a unutra mekane i lisnate
Uz šolju jogurta, imaćete savršen doručak.
BUREK SA MESOM BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Hrskavih kora i sočnog fila, poći će vam voda na usta
Sočan i slasan, najbolje ide uz jogurt ili kiselo mleko.
NAJMEKŠE POGAČICE SA SIROM ZA SAVRŠENO JUTRO Najbolje se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Sočne i mekane, pravićete stalno.
POGAČICE SA ČVARCIMA Bolje od onih kupovnih, a pojedu se u slast, prste da poližete
Slasno pecivo za pravo zadovoljstvo.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)