SOČNA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Pečurke i sir u savršenom spoju, recept koji će voleti svaka domaćica
Iz kuhinje naših baka pravo u vaše domove-recept za pitu sa pečurkama i sirom.
Sastojci
500 g pečuraka
500 g kora
3 jaja
500 g sira
300 g kajmaka
1 kašika crvene paprike
ulje
so i biber
pola glavice luka
Priprema
Za pravljenje fila uzmite sir, jaja, so, biber, vegetu , kašiku mlevene crvene paprike i kajmak i promešajte zajedno da se sjedini u smesu. Operite i naseckajte pečurke pa ih propržite sa lukom. Pleh za pečenje nauljite, položite 2 kore i njih premažite filom i stavite pečurke i tako ređajte dok sve kore ne potrošite. Zadnju koru premažite uljem i stavite da se peče oko 30 min na 200 C.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)