ORIGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Pita sa spanaćem, da se raspametiš od miline
Kombinacija testa i spanaća daće vam konkretan obrok koji će vas dugo držati sitim

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PITA SA SPANAĆEM Fenomenalna i sočna, a sjajno ide uz jogurt ili kiselo mleko
Savršena za doručak ili večeru, uzećete parče više.

SPANAKOPITA ZA PRAVE GURMANE Grčki specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Fenomenalna pita savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.

GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.

SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
- ½ kg kora za pitu
- 5 kom jaja
- 10 kašika ulja
- 2dcl vruće vode
- 500 g domaćeg sira
- 1 kg spanaća
- susam po potrebi
Priprema nadeva Posebno umutite 5 belanaca i dodajte im 5 žumanaca. Sjediniite belanca i žumanca, dodajte 10 kašika ulja, 2 dcl vrele vode i dobro umutite mikserom (vodite računa da se ova masa ne prelije, jer će dobro da zapeni i da se podigne). U masu polako dodajte narendani sir i pripremljen spanać, mešajte dok masa ne splasne i postane kremasta.
Priprema kora za savijanje pite Raširite prvu koru. Nafilujte drugu koru preko prve i to do njene polovine.
Preko nafilovane druge kore ravnomjerno naniesite 2 pune kašike nadeva.Kore umotajte u rolnu.
Savijanje pite Podmažite posudu u kojoj će se peći pita Na sredini posude od prve rolne napravite puža. Sledeću rolnu uvijte oko napravljenog puža. Ponovite postupak sa ostalim rolnama.
Priprema za rernu Pripremljenu pitu premažite preostalim nadevom. Zatim je pospite susamom.
Pecite na 200°C oko 10 minuta, smanjite temperaturu na 180°C i nastavite s pečenjem još 30 minuta.
Vruću pitu pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom i ostavite malo da se ohladi.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)