SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Nastao je iz greške, a danas ga obožavaju milioni
San Sebastijan čizkejk je napravljen greškom u baru „La Vina“ u Španiji. Kolač je slučajno stavljen u pogrešnu rernu, nakon čega je potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.
Potrebno je:
- 500 g maskarpone sira
- 200 g kremastog sira
- 75 g šećera
- 75 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 20 g brašna
Priprema:
U jednoj posudi umutite sireve i šećer da dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i umutite, a zatim slatku pavlaku i sjedinite. Potom dodajte brašno pa sjedinite celu smesu. Izlijte je u kalup obložen pek-papirom. Pecite čizkejk 45 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite ga u frižideru preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KOKOS ČIZKEJK POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A nema paljenja rerne, sve se samo pomeša
Kremast i lagan, smaže se u trenu.
NJUJORŠKI ČIZKEJK MAMI NA PARČE VIŠE Gotov očas posla, a kremast i lagan
Najbolje služite uz kafu.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)