Beli tartiflet: Probajte musaku sa tri vrste sira na francuski način

Alo.rs/I.V.

10:33

Kulinarski globus 0

Ako imate dilemu šta da kuvate danas, imamo rešenje za vas

Beli tartiflet: Probajte musaku sa tri vrste sira na francuski način
Shutterstock

 

Sastojci:

500 g krompira

200 ml pavlake za kuvanje

1/2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

100 g rendane mocarele

100 g mekog sira

100 g kamambera

1 kašičica origana

1 kašičica bosiljka

so, biber

Priprema:

Krompir skuvajte i isecite na manje komade. Crni i beli luk kratko prodinstajte. U dublju tepsiju sipajte krompira taman toliko da pokrije dno, sipajte dinstani luk, te začinite. U ostatak krompira dodajte rendanu mocarelu i promešajte. Sipajte u tepsiju, prelijte pavlakom, pa poređajte kriške sira. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

SAVET Krompir kuvajte s ljuskom pa oljuštite jer će jelu dati bogatiju teksturu

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading