Beli tartiflet: Probajte musaku sa tri vrste sira na francuski način

Izvor: Alo.rs/I.V.

10:33

Kulinarski globus 0

Ako imate dilemu šta da kuvate danas, imamo rešenje za vas

Beli tartiflet: Probajte musaku sa tri vrste sira na francuski način
Shutterstock

 

Sastojci:

500 g krompira

200 ml pavlake za kuvanje

1/2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

100 g rendane mocarele

100 g mekog sira

100 g kamambera

1 kašičica origana

1 kašičica bosiljka

so, biber

Priprema:

Krompir skuvajte i isecite na manje komade. Crni i beli luk kratko prodinstajte. U dublju tepsiju sipajte krompira taman toliko da pokrije dno, sipajte dinstani luk, te začinite. U ostatak krompira dodajte rendanu mocarelu i promešajte. Sipajte u tepsiju, prelijte pavlakom, pa poređajte kriške sira. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

SAVET Krompir kuvajte s ljuskom pa oljuštite jer će jelu dati bogatiju teksturu

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading