BOGATA KOMBINACIJA UKUSA Irski gulaš oduševiće sve poznavaoce ovog jela
Nije baš isti kao onaj koji mi pravimo.
Irski gulaš
Sastojci:
0,5 kg jagnjetine bez kostiju
400 g krompira
250 g luka
1 kašičica soli
1/2 kašike sušene majčine dušice
1/4 l kokošje supe
1 kašika naseckanog peršuna
Priprema:
Meso operite, obrišite i po potrebi uklonite masne krajeve, pa ga isecite na kriške. Krompir i luk ogulite i iseckajte na kriške. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Dno lonca ili vatrostalne posude pokrijte sa trećinom narezanog krompira. Na to stavite polovinu jagnjetine i pokrijte polovinom luka. Kolutiće luka pospite solju
i majčinom dušicom. Na luk opet stavite sloj krompira, zatim ostatak mesa i na njega kolutiće luka. Opet pospite solju i majčinom dušicom te pokrijte ostatkom krompira. Prelijte kokošjom supom. Složenac pecite oko sat i po u rerni. Pre posluživanja pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO TIPIČNO JELO IZ BRAZILA Isprobajte ovaj predivan recept i oduševite se njime
Nekoliko vrsta riba je u njemu,
NAJBOLJI RECEPT ZA HAČAPURI Neodoljivo gruzijsko testo punjeno sirom
Lako se pravi, a svima se dopadne.
NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)