BOGATA KOMBINACIJA UKUSA Irski gulaš oduševiće sve poznavaoce ovog jela

Izvor: Alo.rs

12:30

Kulinarski globus 0

Nije baš isti kao onaj koji mi pravimo.

BOGATA KOMBINACIJA UKUSA Irski gulaš oduševiće sve poznavaoce ovog jela
pixabay

Irski gulaš

Sastojci:

0,5 kg jagnjetine bez kostiju

400 g krompira

250 g luka

1 kašičica soli

1/2 kašike sušene majčine dušice

1/4 l kokošje supe

1 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

Meso operite, obrišite i po potrebi uklonite masne krajeve, pa ga isecite na kriške. Krompir i luk ogulite i iseckajte na kriške. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Dno lonca ili vatrostalne posude pokrijte sa trećinom narezanog krompira. Na to stavite polovinu jagnjetine i pokrijte polovinom luka. Kolutiće luka pospite solju
i majčinom dušicom. Na luk opet stavite sloj krompira, zatim ostatak mesa i na njega kolutiće luka. Opet pospite solju i majčinom dušicom te pokrijte ostatkom krompira. Prelijte kokošjom supom. Složenac pecite oko sat i po u rerni. Pre posluživanja pospite peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading