SPREMITE JELO KOJE NIKAD NISTE PROBALI Miris Istoka širiće se vašim domom

Izvor: Alo.rs

11:07

Kulinarski globus 0

Neobično, a zdravo.

SPREMITE JELO KOJE NIKAD NISTE PROBALI Miris Istoka širiće se vašim domom
pixabay

Veganski kimči

Sastojci:

4 tegle od 0,5 l

1 kg kineskog kupusa

1 manji praziluk

1 šargarepa

130 g soli

voda

2 čena belog luka

2 kašike ljute paprike

1 komadić đumbira

2 lista lovora

1 kašičica bibera u zrnu

Za soja preliv:

2 kašike soja sosa

2 kašike smeđeg šećera

60 ml soka od ananasa

60 ml vode

Za pastu:

2 kašike pirinčanog brašna

1 kašike smeđeg šećera

1 dl vode

Priprema:

Kupus operite i ostavite da se osuši, a koren odstranite. Stavite ga u činiju, a između listova obilno posolite i ostavite da odstoji pola sata da omekša. Naseckajte praziluk i šargarepu na tračice. U šerpici skuvajte sastojke za pastu uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Pomešajte sastojke za soja preliv. U blenderu izmiksajte rendani đumbir, beli luk, ljutu papriku, te dodajte soja preliv i skuvanu pastu. Listove kupusa ocedite, isperite pod vodom, pa opet ocedite. Dodajte mu ostalo povrće, lovor i zrnca bibera, pa prelijte umakom i utrljajte ga. Prebacite u sterilisane tegle. Ostavite 3 cm do otvora prazno, zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi da fermentira sedam dana.

SAVET Korejske domaćice koriste rukavice da bi zaštitile ruke od ljutog preliva

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading