SPREMITE JELO KOJE NIKAD NISTE PROBALI Miris Istoka širiće se vašim domom
Neobično, a zdravo.
![SPREMITE JELO KOJE NIKAD NISTE PROBALI Miris Istoka širiće se vašim domom](/data/images/2023-02-01/45481_kimchi-g21b80c839-1280_f.jpg?timestamp=1675206000)
Veganski kimči
Sastojci:
4 tegle od 0,5 l
1 kg kineskog kupusa
1 manji praziluk
1 šargarepa
130 g soli
voda
2 čena belog luka
2 kašike ljute paprike
1 komadić đumbira
2 lista lovora
1 kašičica bibera u zrnu
Za soja preliv:
2 kašike soja sosa
2 kašike smeđeg šećera
60 ml soka od ananasa
60 ml vode
Za pastu:
2 kašike pirinčanog brašna
1 kašike smeđeg šećera
1 dl vode
Priprema:
Kupus operite i ostavite da se osuši, a koren odstranite. Stavite ga u činiju, a između listova obilno posolite i ostavite da odstoji pola sata da omekša. Naseckajte praziluk i šargarepu na tračice. U šerpici skuvajte sastojke za pastu uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Pomešajte sastojke za soja preliv. U blenderu izmiksajte rendani đumbir, beli luk, ljutu papriku, te dodajte soja preliv i skuvanu pastu. Listove kupusa ocedite, isperite pod vodom, pa opet ocedite. Dodajte mu ostalo povrće, lovor i zrnca bibera, pa prelijte umakom i utrljajte ga. Prebacite u sterilisane tegle. Ostavite 3 cm do otvora prazno, zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi da fermentira sedam dana.
SAVET Korejske domaćice koriste rukavice da bi zaštitile ruke od ljutog preliva
Možda vas zanima:
![DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš](/data/images/2023-02-01/45475_turkish-delight-g167fe6381-1280_f.jpg)
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
![MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest](/data/images/2023-02-01/45471_food-gea384416d-1280_f.jpg)
MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest
Izuzetno zdravi i ukusni.
![JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha](/data/images/2023-02-01/45447_cake-g8e63823e0-1280_f.jpg)
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
![ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu](/data/images/2023-01-31/45366_meat-loaf-g9b6d6b6ed-1280_f.jpg)
ONA JE SVE SAMO NE OBIČNA Krompir salata po neobičnom bakinom receptu
Uz dodatak vina, probudiće sva vaša čula.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)