OTPUTUJTE U KOREJU U KUHINJI SVOGA DOMA Napravite popularno jelo iz ove zemlje - Kimči

Izvor: Alo.rs

19:09

Kulinarski globus 0

Tako je lak i lagan kako za jelo tako i za pripremu.

OTPUTUJTE U KOREJU U KUHINJI SVOGA DOMA Napravite popularno jelo iz ove zemlje - Kimči
pixabay

Brzi kimči

Sastojci:

2 glavice kineskog kupusa (može i običan)

1 rotkva srednje veličine

1 šargarepa

1/4 šolje krupne morske soli

1 šolja vode

4 mlada luka

7 čenova belog luka

2 kašike izrendanog đumbira

2 kašike čilija u prahu

Priprema:

Kupus operite i isecite ga na štapiće dužine 5 centimetara. Oljuštite rotkvu, pa i nju isecite na štapiće debljine oko 1 centimetar. Šargarepu oljuštite, pa isecite na kolutove. Rastvorite so u vodi, stavite kupus, šargarepu i rotkvu u veliku činiju, prelijte mešavinom vode i soli i ostavite da stoji 6 sati ili preko noći. Prebacite kupus i rotkvu u teglu. Mladi luk isecite na štapiće, a beli luk usitnite pa pomešajte sa đumbirom i čilijem i ubacite u kupus. Zatvorite teglu i ostavite je na tamnom mestu 2 do 3 dana.

SAVET Kad kimči otvorite, upotrebite ga u roku od 30 dana, jer će se pokvariti

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading