OTPUTUJTE U KOREJU U KUHINJI SVOGA DOMA Napravite popularno jelo iz ove zemlje - Kimči
Tako je lak i lagan kako za jelo tako i za pripremu.
Brzi kimči
Sastojci:
2 glavice kineskog kupusa (može i običan)
1 rotkva srednje veličine
1 šargarepa
1/4 šolje krupne morske soli
1 šolja vode
4 mlada luka
7 čenova belog luka
2 kašike izrendanog đumbira
2 kašike čilija u prahu
Priprema:
Kupus operite i isecite ga na štapiće dužine 5 centimetara. Oljuštite rotkvu, pa i nju isecite na štapiće debljine oko 1 centimetar. Šargarepu oljuštite, pa isecite na kolutove. Rastvorite so u vodi, stavite kupus, šargarepu i rotkvu u veliku činiju, prelijte mešavinom vode i soli i ostavite da stoji 6 sati ili preko noći. Prebacite kupus i rotkvu u teglu. Mladi luk isecite na štapiće, a beli luk usitnite pa pomešajte sa đumbirom i čilijem i ubacite u kupus. Zatvorite teglu i ostavite je na tamnom mestu 2 do 3 dana.
SAVET Kad kimči otvorite, upotrebite ga u roku od 30 dana, jer će se pokvariti
Možda vas zanima:
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest
Izuzetno zdravi i ukusni.
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)