OTPUTUJTE U KOREJU U KUHINJI SVOGA DOMA Napravite popularno jelo iz ove zemlje - Kimči
Tako je lak i lagan kako za jelo tako i za pripremu.
Brzi kimči
Sastojci:
2 glavice kineskog kupusa (može i običan)
1 rotkva srednje veličine
1 šargarepa
1/4 šolje krupne morske soli
1 šolja vode
4 mlada luka
7 čenova belog luka
2 kašike izrendanog đumbira
2 kašike čilija u prahu
Priprema:
Kupus operite i isecite ga na štapiće dužine 5 centimetara. Oljuštite rotkvu, pa i nju isecite na štapiće debljine oko 1 centimetar. Šargarepu oljuštite, pa isecite na kolutove. Rastvorite so u vodi, stavite kupus, šargarepu i rotkvu u veliku činiju, prelijte mešavinom vode i soli i ostavite da stoji 6 sati ili preko noći. Prebacite kupus i rotkvu u teglu. Mladi luk isecite na štapiće, a beli luk usitnite pa pomešajte sa đumbirom i čilijem i ubacite u kupus. Zatvorite teglu i ostavite je na tamnom mestu 2 do 3 dana.
SAVET Kad kimči otvorite, upotrebite ga u roku od 30 dana, jer će se pokvariti
Možda vas zanima:
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest
Izuzetno zdravi i ukusni.
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
JEDNOSTAVAN KOLAČ ZA SVE PRILIKE Napravite sočnu poslasticu od oraha
Uz slatku pavlaku, biće pun pogodak.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)