FANTASTIČNI ĆUROSI SA ČOKOLADOM Španski slatkiš koji vole u celom svetu
Španski uštipci sa čokoladom mogu biti slatki doručak ili užina za celu porodicu.

Ćurosi
Možda vas zanima:

DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.

KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.

DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je večera brzo na stolu!
Uz čašu jogurta imaćete odličan obrok ili užinu.

PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
Sastojci:
350 g čokolade za kuvanje
1,2 l mleka
150 g glatkog brašna
220 ml mleka
3 jaja
70 g smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Staviti da provri 220 ml vode i 220 ml mleka, dodati brašno i mešati mutilicom da se zgusne. Ostaviti da se prohladi, dodati umućena jaja i mešati dok se smesa ne zgusne. Sipati u kesicu za ukrašavanje kolača sa zvezdastim vrhom i istisnuti u vrelo ulje ćurose duge 10 cm. Ulje treba da bude 2,5 cm duboko, a ćurosi treba slobodno da plivaju da bi se lepo ispržili. Pržiti 5 minuta da dobiju zlatno-smeđu boju. Čokoladu rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Staviti da provri mleko i dodati u njega istopljenu čokoladu. Posebno pomešati šećer i cimet i posuti ćurose. Čokoladnu smesu sipati u šoljice i u poslužiti sa ćurosima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)