FANTASTIČNI ĆUROSI SA ČOKOLADOM Španski slatkiš koji vole u celom svetu
Španski uštipci sa čokoladom mogu biti slatki doručak ili užina za celu porodicu.
Ćurosi
Sastojci:
350 g čokolade za kuvanje
1,2 l mleka
150 g glatkog brašna
220 ml mleka
3 jaja
70 g smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Staviti da provri 220 ml vode i 220 ml mleka, dodati brašno i mešati mutilicom da se zgusne. Ostaviti da se prohladi, dodati umućena jaja i mešati dok se smesa ne zgusne. Sipati u kesicu za ukrašavanje kolača sa zvezdastim vrhom i istisnuti u vrelo ulje ćurose duge 10 cm. Ulje treba da bude 2,5 cm duboko, a ćurosi treba slobodno da plivaju da bi se lepo ispržili. Pržiti 5 minuta da dobiju zlatno-smeđu boju. Čokoladu rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Staviti da provri mleko i dodati u njega istopljenu čokoladu. Posebno pomešati šećer i cimet i posuti ćurose. Čokoladnu smesu sipati u šoljice i u poslužiti sa ćurosima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)