ZA OVU PITU ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT! Prelivena, sočna, bolja je od one iz pekare!
Probajte pitu sa sirom na drugačiji način.
Prelivena pita sa sirom
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g feta sira
2 čaše (360 ml) kiselog mleka
3 jaja
50 g putera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika ulja
Za preliv:
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Stavite u činiju izmrvljen sir, jaja, sodu bikarbonu, kiselo mleko i sjedinite mikserom. Istopite puter. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku namažite puterom. Preko treće namažite fil od sira i urolajte po dužini. Ponovite sa preostalim korama. Tako uradite sa svim korama i filom. Poređajte ih u podmazan pleh. Ako je četvrtasti, rolnice pite ređajte jednu pored druge. U okrugli pleh ih ređajte u obliku puža, a počnite od sredine.
Preliv: Pomešajte mleko umućeno sa dva jaja i sipajte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta, dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)