NEVEROVATNO UKUSNA TURSKA SALATA Od pečenog plavog patlidžana i paprika
Probajte orijentalni specijalitet.
Salata od plavog patlidžana
Sastojci:
3 velika patlidžana
6 pečenih paprika
200 ml jogurta
2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika seckanog svežeg peršuna
2 kašike soka od limuna
Priprema:
Patlidžane umotajte u foliju i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne omekšaju. Izvadite kašikom meso i stavite u činiju. Paprike oljuštite, iseckajte na manje komade i pomešajte sa patlidžanom. Dodajte sitno iseckan beli luk, jogurt, peršun, so, ulje i sok od limuna. Izmešajte i stavite u frižider da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNO POSLUŽENJE ZA GOSTE Punjene korpice, lepe i ukusne
Savršeno predjelo ili meze uz piće.
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
SAVRŠENA TESTENINA IZ RERNE Sa dve vrste kačkavalja i brokolijem
Zdravo povrće će na ovaj način jesti i deca.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)