OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula

Alo.rs

09:30

Kulinarski globus 0

Zaista je nešto neverovatno.

OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula
Shutterstock

Oumm ali

Sastojci:

1 pakovanje slatkog lisnatog testa

500 ml mleka

4 kašike šećera

4 kašike cimeta

4 kašike kokosa

4 kašike badema

4 kašike pistaća

3 kašike putera

Priprema:

Prokuvajte mleko sa cimetom i šećerom. Kokos, badem i pistaće pomešajte u činiji i ostavite sa strane. Lisnato testo razvucite u veće komade i poređajte pola testa u šerpu. Kokos, bademe i pistaće stavite na lisnato
testo i prekrijte ostalom polovinom razvučenog testa. Zatim sve prelijte sa vrućom smesom od mleka, šećera i cimeta i pecite 5 minuta na 180 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading