OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula
Zaista je nešto neverovatno.
Oumm ali
Sastojci:
1 pakovanje slatkog lisnatog testa
500 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike cimeta
4 kašike kokosa
4 kašike badema
4 kašike pistaća
3 kašike putera
Priprema:
Prokuvajte mleko sa cimetom i šećerom. Kokos, badem i pistaće pomešajte u činiji i ostavite sa strane. Lisnato testo razvucite u veće komade i poređajte pola testa u šerpu. Kokos, bademe i pistaće stavite na lisnato
testo i prekrijte ostalom polovinom razvučenog testa. Zatim sve prelijte sa vrućom smesom od mleka, šećera i cimeta i pecite 5 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.
TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.
KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.
KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)