OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula

Izvor: Alo.rs

09:30

Kulinarski globus 0

Zaista je nešto neverovatno.

OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula
Shutterstock

Oumm ali

Sastojci:

1 pakovanje slatkog lisnatog testa

500 ml mleka

4 kašike šećera

4 kašike cimeta

4 kašike kokosa

4 kašike badema

4 kašike pistaća

3 kašike putera

Priprema:

Prokuvajte mleko sa cimetom i šećerom. Kokos, badem i pistaće pomešajte u činiji i ostavite sa strane. Lisnato testo razvucite u veće komade i poređajte pola testa u šerpu. Kokos, bademe i pistaće stavite na lisnato
testo i prekrijte ostalom polovinom razvučenog testa. Zatim sve prelijte sa vrućom smesom od mleka, šećera i cimeta i pecite 5 minuta na 180 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading