OVAKAV DESERT NISTE DO SADA PROBALI Orijentalna poslastica probudiće vaša čula
Zaista je nešto neverovatno.

Oumm ali
Možda vas zanima:

ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.

KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
Sastojci:
1 pakovanje slatkog lisnatog testa
500 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike cimeta
4 kašike kokosa
4 kašike badema
4 kašike pistaća
3 kašike putera
Priprema:
Prokuvajte mleko sa cimetom i šećerom. Kokos, badem i pistaće pomešajte u činiji i ostavite sa strane. Lisnato testo razvucite u veće komade i poređajte pola testa u šerpu. Kokos, bademe i pistaće stavite na lisnato
testo i prekrijte ostalom polovinom razvučenog testa. Zatim sve prelijte sa vrućom smesom od mleka, šećera i cimeta i pecite 5 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)