ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.

Trdelnik
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.

KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.

ZASLADITE SE UKUSNIM KOLAČEM Slatkiš iz BAVARSKE sa šljivama još niste probali
Stalno ćete ga spremati.
Sastojci:
750 g belog brašna
2 jajeta
100 g margarina
250ml mleka
30 g kvasca
4 kašike šećera
kora limuna
vanilin-šećer
malo soli
50 g lešnika
kartonske rolne od ubrusa
Priprema:
Zagrejte mleko u posudi, dodajte kvasac i sačekajte da naraste, pa ga onda sipajte u posudu gde ćete mesiti. Dodajte istopljeni margarin, jaja, so, vanilin-šećer, običan šećer i brašno. Kad testo naraste, razvijte ga da bude debljine pola centimetra. Isecite testo u obliku spirale, kako biste dobili jednu dugačku traku.
Obmotajte alu-foliju oko kartonskih rolni od ubrusa. Premažite ih uljem i obmotavajte testo oko kalupa, na način da svaki naredni namotaj pređe preko prethodnog. Lagano zarolajte kalupe na stolu da bi se trake
izravnale. Nakon što ste namotali, premažite istopljenim margarinom i pospite običnim šećerom i lešnikom koji ste izdrobili. Postavite trake u tepsiju, tako da testo visi u vazduhu - ivice trake su na rubovima tepsije. Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Okrenite ih nakon što porumene s gornje strane. Poslužite ih prazne ili punjene čokoladom, kremom, šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)