ČEŠKI DESERT NAJPOZNATIJI NA SVETU Napravite TRDELNIK kao iskusni češki kuvar
Možda je malo neobična priprema, ali snaći ćete se.
Trdelnik
Sastojci:
750 g belog brašna
2 jajeta
100 g margarina
250ml mleka
30 g kvasca
4 kašike šećera
kora limuna
vanilin-šećer
malo soli
50 g lešnika
kartonske rolne od ubrusa
Priprema:
Zagrejte mleko u posudi, dodajte kvasac i sačekajte da naraste, pa ga onda sipajte u posudu gde ćete mesiti. Dodajte istopljeni margarin, jaja, so, vanilin-šećer, običan šećer i brašno. Kad testo naraste, razvijte ga da bude debljine pola centimetra. Isecite testo u obliku spirale, kako biste dobili jednu dugačku traku.
Obmotajte alu-foliju oko kartonskih rolni od ubrusa. Premažite ih uljem i obmotavajte testo oko kalupa, na način da svaki naredni namotaj pređe preko prethodnog. Lagano zarolajte kalupe na stolu da bi se trake
izravnale. Nakon što ste namotali, premažite istopljenim margarinom i pospite običnim šećerom i lešnikom koji ste izdrobili. Postavite trake u tepsiju, tako da testo visi u vazduhu - ivice trake su na rubovima tepsije. Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta. Okrenite ih nakon što porumene s gornje strane. Poslužite ih prazne ili punjene čokoladom, kremom, šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.
KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.
KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.
ZASLADITE SE UKUSNIM KOLAČEM Slatkiš iz BAVARSKE sa šljivama još niste probali
Stalno ćete ga spremati.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)