MIRIŠE NA MORE Tradicionalne grčke krofnice su poslastica sa starog dvora
Nadev može biti po vašoj želji.

Grčke krofnice
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RUMUNSKI RECEPT Napravite slasne palačinke od SIRA, oduševiće vas!
Nešto potpuno drugačije.

KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.

KUBANSKI SLATKI RAJ Ako volite kafu, onda ćete zavoleti i ovu poslasticu - Kofi flan
Kremasto i preukusno.

ZASLADITE SE UKUSNIM KOLAČEM Slatkiš iz BAVARSKE sa šljivama još niste probali
Stalno ćete ga spremati.
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
1 jaje
10 g šećera
10 g svežeg kvasca
300 ml mlake vode
sirup
500 ml vode
700 g šećera
sok od 1 limuna
Priprema:
Napravite sirup od vode, šećera i soka od limuna. Pustite da proključa i sklonite sa vatre da se ohladi. Za testo uzmite brašno, jaje i izmrvite sveži kvasac (možete ga prethodno rastopiti u mlakoj vodi). Dodajte mlaku vodu i zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 20 minuta. Za to vreme zagrejte ulje. Uzmite u ruku
malo testa i zatvorite šaku tako da vam između palca i kažiprsta izađe malo testa. Kašičicom uzimate te kuglice i stavljate ih u ulje i pržite ih dok ne porumene. Zatim ih vadite i na kratko ih utopite u hladan sirup, da ne bi bile previše mokre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)