KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.
Ravani kolač - baklava bez kora
Sastojci:
2 kašika brašna
12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika griza
12 kašika mleka
12 kašika oraha
4 jajeta
1 prašak za pecivo
sok od limuna, po ukusu
suvo grožđe, po ukusu
600 g šećera
1 čaša vode
Priprema:
Jaja i šećer umutiti. Dodati brašno, ulje, griz, mleko, orahe, suvo grožđe i prašak za pecivo i sve lepo sjediniti. Dodati i sok od limuna po ukusu, razliti u odgovarajući pleh i peći u rerni pola sata na 250 stepeni. Za to vreme u šerpici na šporetu ušpinovati šećer sa jednom čašom vode. Kada je kolač pečen, izvaditi iz rerne, iseći na kocke i preliti ušpinovanim šećerom. Sačekati malo sa posluženjem kako bi kolač lepo upio preliv.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVOG LI UKUSA! Slatkiš koji dolazi iz Austrije ćete odmah zavoleti
Oduševiće vas kako se i lako pravi.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)