PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani
Ukoliko voolite malo neobičniji ukus, umesto pesta stavite krem od pistaća i iznenadićete se dobijenim ukusom.
![PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani](/data/images/2023-03-23/49466_shutterstock-1412969072_f.jpg?timestamp=1679526000)
Pica s mortadelom
Sastojci:
testo za picu
2 kašike pesto sosa
120 g mocarele
100 g rendanog kačkavalja
200 g mortadele
zelene masline
svež bosiljak
Priprema:
Razvaljajte testo i na njega rasporedite pesto. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5-7 minuta. Izvadite iz rerne i stavite komade mocarela sira pa vratite u rernu da se istopi. Kada je sve ispečeno, poređati mortadelu i bosiljak. Po želji preko svega dodajte malo aceto kreme i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)