PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani

alo.ts/I. V:

20:03

Kulinarski globus 0

Ukoliko voolite malo neobičniji ukus, umesto pesta stavite krem od pistaća i iznenadićete se dobijenim ukusom.

PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani
Shutterstock

 

Pica s mortadelom

Sastojci:

testo za picu

2 kašike pesto sosa

120 g mocarele

100 g rendanog kačkavalja

200 g mortadele

zelene masline

svež bosiljak 

Priprema:

Razvaljajte testo i na njega rasporedite pesto. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5-7 minuta. Izvadite iz rerne i stavite komade mocarela sira pa vratite u rernu da se istopi. Kada je sve ispečeno, poređati mortadelu i bosiljak. Po želji preko svega dodajte malo aceto kreme i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading