PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani
Ukoliko voolite malo neobičniji ukus, umesto pesta stavite krem od pistaća i iznenadićete se dobijenim ukusom.
Pica s mortadelom
Sastojci:
testo za picu
2 kašike pesto sosa
120 g mocarele
100 g rendanog kačkavalja
200 g mortadele
zelene masline
svež bosiljak
Priprema:
Razvaljajte testo i na njega rasporedite pesto. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5-7 minuta. Izvadite iz rerne i stavite komade mocarela sira pa vratite u rernu da se istopi. Kada je sve ispečeno, poređati mortadelu i bosiljak. Po želji preko svega dodajte malo aceto kreme i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)