PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani

Izvor: alo.ts/I. V:

20:03

Kulinarski globus 0

Ukoliko voolite malo neobičniji ukus, umesto pesta stavite krem od pistaća i iznenadićete se dobijenim ukusom.

PICE NIKAD DOSTA Ovog puta pravimo je s mortadelom i pesto sosom baš kao pravi Italijani
Shutterstock

 

Pica s mortadelom

Sastojci:

testo za picu

2 kašike pesto sosa

120 g mocarele

100 g rendanog kačkavalja

200 g mortadele

zelene masline

svež bosiljak 

Priprema:

Razvaljajte testo i na njega rasporedite pesto. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5-7 minuta. Izvadite iz rerne i stavite komade mocarela sira pa vratite u rernu da se istopi. Kada je sve ispečeno, poređati mortadelu i bosiljak. Po želji preko svega dodajte malo aceto kreme i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading