TULUMBE IZ RERNE Pronašli smo super recept za ovaj slatkiš, bez prženja u ulju

Vesna Vukadinović

17:00

Kulinarski globus 0

Tulumbe pečene u rerni su spolja krckave, a unutra mekane.

TULUMBE IZ RERNE Pronašli smo super recept za ovaj slatkiš, bez prženja u ulju
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

5 jaja

400 g brašna

400 ml vode

130 ml ulja

1 ravna kašičica soli

1 prašak za pecivo

Za sirup:

1 l vode

700 g šećera

1 limun

Priprema:

Sirup: Opran limun iseći na kolutove. Vodu, šećer i limun staviti da provri. Kada provri kuvati na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da se ohladi.

Testo: Pleh obložiti papirom za pečenje. U šerpu sipati vodu, ulje i so i staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, dobro izmešati. Vratiti na vatru i mešati varjačom još 2 minuta. Ostaviti testo da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Tulumbe istiskivati špricem za tulumbe na pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Za to vreme ne otvarajte rernu. Sklonite pek papir i prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading