TULUMBE IZ RERNE Pronašli smo super recept za ovaj slatkiš, bez prženja u ulju
Tulumbe pečene u rerni su spolja krckave, a unutra mekane.
![TULUMBE IZ RERNE Pronašli smo super recept za ovaj slatkiš, bez prženja u ulju](/data/images/2023-04-10/51112_tulumbe-shutterstock-1071726404_f.jpg?timestamp=1681077600)
Sastojci:
Za testo:
5 jaja
400 g brašna
400 ml vode
130 ml ulja
1 ravna kašičica soli
1 prašak za pecivo
Za sirup:
1 l vode
700 g šećera
1 limun
Priprema:
Sirup: Opran limun iseći na kolutove. Vodu, šećer i limun staviti da provri. Kada provri kuvati na jakoj vatri 15 minuta bez poklopca. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da se ohladi.
Testo: Pleh obložiti papirom za pečenje. U šerpu sipati vodu, ulje i so i staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, dobro izmešati. Vratiti na vatru i mešati varjačom još 2 minuta. Ostaviti testo da se prohladi, pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve vreme mikserom sa nastavcima za testo. Tulumbe istiskivati špricem za tulumbe na pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Za to vreme ne otvarajte rernu. Sklonite pek papir i prelijte pečene tulumbe hladnim sirupom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)