TOPLO JELO ZA CELU PORODICU Supa od REPE neobičan, a ukusan obrok
Lako se sprema i lako se jede.
Beljonije
Sastojci:
140 ml mleka
2 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
2 komada repe
3 kašike maslinovog ulja
2 šargarepe
2 grančice celera
6 grančica listova timijana
1,25 l bistre supe od povrća
so, biber po želji
Priprema:
Na ravnu tepsiju stavite pek-papir i na njega rasporedite kocke repe, pospite ih uljem, posolite i pobiberite. Pecite 25-30 minuta dok ne porumene. U međuvremenu u šerpi na malo ulja oko pet minuta dinstajte
crni luk, beli luk, celer, šargarepu i listove timijana. Zatim dodajte i repu i prelijte bistrom supom. Pustite da
provri, pa smanjite temperaturu i poklopite. Kuvajte do 30 minuta. Skuvane sastojke, kada se prohlade,
u blenderu usitnite u glatku smesu. Potom vratite u šerpu i dodajte mleko. Pustite da se krčka nekoliko minuta na laganoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Osvojiće vas odmah.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)