ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.

ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Shutterstock

Musakhan

Sastojci:

2 pileta

1/2 šolje maslinovog ulja

3 glavice crnog luka

3 kašičice sumaka

tabun

hleb/lepinja

prženi pinjoli

Priprema:

Oprano meso začinite i pržite na polovini ulja dok ne porumeni. Dodajte preostalo ulje, prodinstajte luk, dodajte mu sumak i zajedno dinstajte još 2-3 minuta. Pleh za pečenje prekrijte hlebom, prelijte ga smesom od luka i pospite pinjolima. Preko hleba stavite piletinu (svako pile podelite na 4 dela), zatim hleb i prelijte preostalim uljem i lukom. Pecite oko sat i po na 180 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading