ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
Musakhan
Sastojci:
2 pileta
1/2 šolje maslinovog ulja
3 glavice crnog luka
3 kašičice sumaka
tabun
hleb/lepinja
prženi pinjoli
Priprema:
Oprano meso začinite i pržite na polovini ulja dok ne porumeni. Dodajte preostalo ulje, prodinstajte luk, dodajte mu sumak i zajedno dinstajte još 2-3 minuta. Pleh za pečenje prekrijte hlebom, prelijte ga smesom od luka i pospite pinjolima. Preko hleba stavite piletinu (svako pile podelite na 4 dela), zatim hleb i prelijte preostalim uljem i lukom. Pecite oko sat i po na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA ČAROLIJA UKUSA Piletina sa kuskusom idealan obrok za pauzu na poslu
Ukusna i neodoljiva.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Dobro poznat obrok od paradajza i mocarele - neprikosnovena!
Možete je napraviti odmah.
KOLAČ SA MERAMA NA ČAŠU Idealno osveženje za predstojeće tople dane
Breskve su savršene za kolače.
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)